Orhan giderken yanýnda kamyonda götür düþüreceðin taþlarý getirmek için lazým olabilir : Rabbim þifa versin geçmiþ olsun....
Orhan giderken yanýnda kamyonda götür düþüreceðin taþlarý getirmek için lazým olabilir : Rabbim þifa versin geçmiþ olsun....
Geçmiþ olsun, Þifa ALLAH'tan!..Rabbim inþallah þifasýnýda verir.
sitede bize karþý yapýlan bazý hareketlere ayný üslupla cevap vererek dostlarý kýrmaktansa (dost kalýp) yazmamayý yeðledik...DERVÝÞ DÖRTBUDAK
Hedef.. 5 FAKÜLTE 5000 ÖÐRENCÝ
ALLAH RAZI OLSUN
Ben kimim..?
HER IRK IRKIM OLMUÞ…HER RENK RENGÝM, HER DÝL DÝLÝM OLMUÞ…IRKÇILIÐIN GÝREMEDÝÐÝ YÜREÐÝMDEN SOR BENÝ..KÝM OLDUÐUMU MERAK EDÝYORSAN KAFKAS KARTALI ÞEYH ÞAMÝLDEN,
KUDÜS FATÝHÝ SELAHADDÝN EYYÜBÝDEN SOR BENÝ..
orhancelik27@windowslive.com
orhan kardeþ,
en azýndan ip atla kesin dökersin,
biz senelerce çektik, sana diðer yollarýnýda söleyeyim.
---- Yoðurt suyu içebilirsin. (yoðurdun dibindeki biraz ekþimiþ olan yeþilleþmiþ su
---- kurutulmuþ Kiraz sapý kaynatýp iç,sýk idrara çýkartýr.
---- Mýsýr püskülü kaynatýp iç,sýk idrara çýkartýr.
---- 1. At kuyruðu: Equisetum arvense (At kuyruðu, Kýrkkilit otu, Katýr kuyruðu, Ekliot) bu bitki bilinen en iyi böbrek kuvvetlendirici, taþ ve düþürücü bir bitkisel ilaçtýr. Bu bitkinin toprak üstü kýsýmlarý infüsyos (kaynatma) yöntemi ile %2-5 lik oranlarda kaynatýlarak içilmeye devam edilirse kumlarý ve taþlarý düþürdüðü görülmüþ. Halk týbbýnda çok kullanýlan bitkidir. Yan tesiri yoktur güvenle içilir. Bu bitkiyi böbrek hastasý olmayanlarýn da haftada 1-2 kez içmelerinde fayda görüyorum. Çünkü hastalýklar bazen son anda ortaya çýkýyor. Saðlýklý bir böbrek için ara sýra böbreklerimizi bu bitki ile temizleyelim.
---- 2.Kayýþkýran kökü çayý: Düzce ve Bolu civarýnda Yandak veya Yantak adýyla da bilinen (Ononis spinoza) Kayýþkýran bitkisinin ince kýyýlmýþ kökünden yarým tatlý kaþýðý, orta boy bir su bardaðý dolusu kaynar derecede sýcak suyla haþlanýr ve 20-25 dakika kadar demlendikten sonra süzülür. Günde 2 bardak taze demlenmiþ çay, aç karnýna veya öðün aralarýnda içilir. Bir haftalýk bir tedaviden sonra bir hafta ara verilir ve yeniden bir haftalýk bir tedavi kürüne baþlanýr. Bitkinin bilinen hiçbir yan etkisi yoktur. Ancak, idrar kumu ve taþýnýn oluþumunu önleyici etkisi vardýr!
DÝðer bilgiler ,
Aþýrý sýcaklarda terleme nedeniyle vücuttan su kaybýnýn fazla olduðunu, idrar miktarýnýn ise azaldýðýný ifade eden doktorlar, ''Bu durumda idrar daha konsantre olur ve asitik hale gelir. Bu da zamanla taþ oluþumuna ve küçük taþlarýn büyümesine yol açabilir. bunun önlenmesi için günde en azýndan 2 litre su içilmelidir.
** Bizi güçlü yapan yediklerimiz deðil, hazmettiklerimizdir. Bizi zengin yapan kazandýklarýmýz deðil, muhafaza ettiklerimizdir. Bizi bilgili yapan okuduklarýmýz deðil, kafamýza yerleþtirdiklerimizdir.
Teþekkürler Ýlker abi , gözlerim yaþardý bu kadar yazýyý benim içinmi yazdýn ? Tekrar teþekkürler abi
Ben kimim..?
HER IRK IRKIM OLMUÞ…HER RENK RENGÝM, HER DÝL DÝLÝM OLMUÞ…IRKÇILIÐIN GÝREMEDÝÐÝ YÜREÐÝMDEN SOR BENÝ..KÝM OLDUÐUMU MERAK EDÝYORSAN KAFKAS KARTALI ÞEYH ÞAMÝLDEN,
memet görürsün bak sadece kendini getirir![]()
Ya Olduðun Gibi Görün...
Ya da Göründüðün Gibi Ol...
yok abý ya elý bos gelmez beným orhan abým býzlerý unutmaz degýlmý orhan abý
Aþký Ya Yaþarsýn Yada Yazarsýn...
Diyen Þair Sonra da
Ne Yaza Bildik... Ne de Yaþayabildik...
Demiþ...
SaRýma LaRciverRt Ol...
yaw iyileþsin gelsinde tekrar maraþa gider dondurmayý yer geliriz...
Yav Orhan Abi sana bunlar müstehak diyeceðim ama dilim el vermiyor. Sana gerekli olan reçeteyi bizim peder verdi hatýrlarsan. Allah þifa versin, ne diyeyim... Seni seviyoruz, biliyorsun...![]()
bireysel emekli, sadece üye...
orhan abi nasýlettin vücudundaki taþlarý taþ ocaðýna býraktýn mý?
Ýnþallah þifalý suyun faydasýný görmüþümdür. Malum þifa Allah'tandýr.
Ben kimim..?
sen býze geýtrecegýný unuttun mu abý nettýn ? inþallah unutmamýssýndýr
Diyen Þair Sonra da
Demiþ...
SaRýma LaRciverRt Ol...
orhan abý anladýn sen onu degýlmý
o býlýyor mýksam ne getýrecegýný
Diyen Þair Sonra da