sevgili ammi ben bazý degerlerin bazý dogrularla ifade edilmesi yönünde düþüncemi belirtim
Þunu ifade etmek isterim rahmetli mendereste deniz gezmiþte bu vatanýn evladý
Burada benim dikkatinizi çekmek istediðim nokta þuydu ikiside bu vatan için mücadele etti ikisininde istekleri çözümleri vardý amma yaklaþým tarzý inanç yolu ve sergilenen fiiler baþka baþkaydý
Rahmetli menderes dogru olan yönemle mücadele etti
Deniz gezmiþ kavða ve silahlý mücadeleyi seçti
Biri devleti ve insaný için için yapýcý idi
Digeri yýkýcý idi
Yani recete yanlýþtý bunda dogruyu söyledik diye tessüfe gerek yok sanýrým
Yine felsefe kardeþimin yaptýðý espiriyi anladým hakda veriyorum amma biri baþbakan olsa digeri anarþist olsa insan insandýr ikisinde bulunan manevi degerler ayný Yaratan ikisinide kul olarak bir deger olarak yaratmýþ
Devlet olarak insanlarýn çýkýþ noktalarýna bakýlmasý gerektiðini vurðulamak istedim
Þu kadarýyla biz devlet olarak 35 vatandaþýmýzýn acýsýný huksal olarak çözmek isterken insanýmýzýn sosyal yönünüde iyileþtirmemiz ve görmemiz lazým kimseye maddi açýdan muhtaç olmamasýný çözmek lazým ne devlete muhtaç olsun yardým yönü ile nede kaçakçýlýða kýssa söz olarak bu acý yaþanmadan bölge insanýn derdine ortak olmak lazýmki doðruyu yamýþ gerçege el uzatmýþ olalým
Bakýn arkadaþlar bu ölenlerden biri askerdeki kardeþine harçlýk göndermek ve geçimini saglamak için kaçakçýlýk yapýyor
Bu örnekle þunu göstermeye çalýþtým Kafirde olsa yaradan kulunun gözünün içine bakýyor kulum benden bir þey istesin vereyim diye
AMMA BAZISINA LÜTFUNDAN verir
Bazýsýna KAHRINDAN verir
Biz insanýmýza sahip çýkalýmda insanlar þeytanýn nefsinin esiri olmasýn Allaha kul resülüne ümmet olsun vatanýna bayraðýna sadýk insanýna sevgili olsun gayemiz bu amacýmýz bu
Þimdi insanýn evladý baþarýlý olsa komþusunun çocuðu baþarýsýz olsa sevinmekmi lazým
Yada evladýmýz baþarýlý oldu baþkasýndan bize nemi lazým demek lazým
Eger insan olacaksak kamil bir kul olacaksak Komþunun çocuðunu kendi evladýmýzdan üstün görmemiz lazým diye DÜÞÜNÜYOR ve ÝNANIYORUM
Selamlar