Eğer ki sadece ezan aninda lambalarin yanmasi isteniyorsa buna maliyet cok fazla değil. hatta hiç olmayabilir de Merkezi ezan sistemi ezan zamani anfiyi otomatik acip kapatiyor. Dolayısıyla bu anfiye paralel olarak bir elektrik alinabilirse işlem masrafsiz halledilebilir.
Eğerki minare ışıkları çok fazla güç harcıyorsa buna ek olarak bir Kontaktor alınarak sorun cozulebilir.
Burada maliyet bir kontaktor ucreti ve 2-3 metre kabloyla sınırlıdır.
ferhat Allah razı olsun. düşünmüş olup soylemen bile yeter aslında...
Aynı şey, belediye hoparlörü içinde uygulanabilir. Ben çok seslilikten yanaydım ama madem topluma uymak gerekiyor, ozaman belediye hoparlörleride, ezanı camilerden alsınlar.
İranda ezan hoporlörden okunmaz, her caminin hocası kendi sesiyle okur ezanı bunun sebebini sorduğumuzda mollanın yasakladığını ülkede gayrı müslümlerinde bulunduğunu ezan sesini bu kadar yüksek sesle okunamayacağını söylemiş ama biz nedense bunu çok abartıyoruz, her sokağa 3-5 tane hoporlör koymanın ne derece doğru olduğu tartışılır heleki birde ezanların belediye hopörlörlerinden okunduğu düşünülürse, bebeklerin yaşlı hastaların her ezanda yataklarından fırlamalarına sebep olur. Bence camilerin hoporlörleri yeter.
ezanların hocalar tarafından minareden okunduğu tarihlerde sanırım bu kadar araba ,motor ve çevreyi ses ile kirletici bir unsur yoktu.şimdi oda içinde çocuğumuza sesleniyoruz duymuyor.kaldıki hocanın minareden sesini duymak.bence duyulmaz..haparlör den gelen ses ezanın sesi olsunda biz rahatsız olmak yerine huşuya ereriz..
Eskiden minarelerde kandil yakarlarmış bu cami görevlileri için zor gelmiyormuş .
Þimdi nasıl olsa Hocalarımız namaz kıldırmak için camiye gidiyorlar - ne var namaz kılncaya kadar minarelerin lambalarını yaksınlar sonrada kapatsınlar.
Kulağı sağır yaşlılar var hiç yoktan akşam ezanını okunduğunu anlarlar.
Öyle teknoloji bilmem ne gerek yok Hacamız düğmeyi çevirecek açacak - kapatacak.