Yöresel yemelerimizden biride ekþili köftedir.misafirlerimize yapýlan aðýr yemeklerimizdendir
MALZEMELER:
500gr kadar kemikli et
1 su bardaðý nohut
1 yemek kaþýðý domates salçasý
1,5 yemek kaþýðý biber salçasý
2 adet soðan
2 lt su
tuz,kuru nane
sývý yað
limon suyu
KÖFTESÝ ÝÇÝN:
250 gr yaðsýz et (çekilmiþ)
2 su bardaðý simit(ince bulgur)
2 yemek kaþýðý pul biber
karabiber,tuz
1 avuç un
1 avuç irmik
YAPILIÞI:
Nohut akþamdan ýslatýlýr kemikli etle beraber düdüklüde bir saat piþirilir diðer tarafta köftesi yoðurulur iyice yoðurduktan sonra (elimizi su ile ýslatarak )içine un ve irmik ilave edilir .yuvarlanacak kývama gelene kadar yoðulur küçük küçük yuvarlanýp kaynar.suda 15 dk haþlanýr ve suyu süzülür .piþen nohut ve etimizi suyu süzülür az yaðda iki soðan doðranýp pembeleþtirilir.üzerine et suyu ilave edilir.salçalar konulur kaynadýktan sonra nohut ekþi ve köfteler konulur 10 dk kaynadýktan sonraaltý kapatýlýr yaðda kavrulan nanede üzerine eklenir servise hazýrdýr
NOT:tarif yaklaþýk 10 kiþiliktir
![]()
....ßA$AK....