Yöresel çorbalarýmýzdan biri de tarhana çorbasýdýr süzme yoðurt ve bugdaydan yapýlan tarhana sadece güneydoðuanadolu bölgesine aittir.
malzemeler:
1 çay bardaðý kýrmýzý mercimek
2 avuç dolusu tarhana
5su bardaðý su
2-3 diþ sarýmsak
kuru nane,pul biber,sývý yað
YAPILIÞI
iki saat önceden tarhana kaynar su ile ýslatýlýr.mercimek su ilave edilerek piþirilir
ýslatýlan tarhananýn suyu süzülerek elle iyice ezilir kaynayan mercimeðin içine ilave edilir kývamýna bakýlýr gerekirse sýcak su ilave edilir 15 dk kaynatýlýr ezilmiþ sarýmsak konulur ve altý kapatýlýr üzerine yaðda nane ve pul biber pembeleþtirilerek çorbanýn üzerine dökülerek servis yapýlýr
NOT
tarif 4 kiþiliktir
![]()