teþekkürler baþakkkk
kepetto abicim karnýnýzý acýktýrdýðým için üzgünüm
hakan abicim bende tþk ederim![]()
ayvalýklý yuksel abim nizip semseði deil nizip usülü semsek
çok tþk ler
![]()
ben peynirli pek sevmem ama baþak zeytinli semseðe asla hayýr diyemem olsa da yesek simdi yaw tani iftarda
![]()
![]()
Made Ýn NizipLi
merhabaa ben keif bu boregi tarifini verirmisiniz ve bunu firinli ocakta nasil yapabiliriz cunku turkiye de yasamiyorum iyi gunler
sizede iyi günler
annemden sizin için tarifini evde yapýlabilecek þekilde tarifini aldým.
içi için malzemeler:
500 gr yaðlý beyaz peynir
2 adet soðan
1 demet maydonoz
2 yemek kaþýðý pul biber
1 adet yumurta
hamuru için:
1 su bardaðý ýlýk su
1 su bardaðý ýlýk süt
1 çay bardaðý sývý yað
1 yemek kaþýðý toz maya
1 tatlý kaþýðý þeker
1 tatlý kaþýðý tuz
alabildiði kadar un
yapýlýþý
yarým bardak ýlýk suyun içine maya ve þeker konulur karýþtýrýlýr 10-15 dk
mayalanmasý için bekletilir.diðer malzemelerde katýlýr kulak memesi yumuþaklýðýna gelinceye kadar yoðurulur.hamur 30 dk dinlendirilmeye býrakýlýr.
içinin hazýrlanmasý
2 soðan küçük küçük doðranýr az yaðda pembeleþinceye kadar kavurulur.maydonoz doðranýr peynir ezilir pul biber ve yumurtada eklenir karýþtýrýlýr istege göre taze soðan ve taze sarýmsak konulabilir.
dinlenen hamurdan 1 parça alarak merdaneyle 1 cm kalýnlýðýnda açýlýr içi konulur ve þekilde görüldüðü gibi kenarlarý kapatýlýr fýrýnda piþirilir.
not:tarif yaklaþýk 4-5 kiþiliktir
annemin tavsiyesi evde piþirileceði için daha semsekler daha küçük olursa piþirmesi daha kolay olurmuþ afiyet olsun.
baþak keþke bunu ayrý bi konu olarak açsaydýn neyse teþekkürler
Made Ýn NizipLi
merhabalar basak hanim tarifiniz icin tesekkurbugun deniyecegim karisimin icine mi yumurtayi koydunuz yoksa uzerine mi surdunuz soylerseniz sevinirimmmmmmm tarifler icin merci