erhan ben istanbul dan; ben köyümü seviyorum ve bütün adaklý köylülerin desteklerini bekliyorum...

1. Misafir
    23-03-2008 20:13
    valla bende akeretliyim çok güzel olmuþ sen kimlerdensin

2. Misafir
    06-06-2008 21:20
    la buraya paþa köprüyü neden koymadýnýz

3. Misafir
    15-06-2008 19:16
    Alýntý tahozun amcasýnýn oðluyum Nickli Üyeden Alýntý
    la buraya paþa köprüyü neden koymadýnýz
    bende keretliyim bursdan köyümü görünce gözlerim doldu çok özlemiþim

4. Misafir
    15-06-2008 19:27
    güzel köyüm

5. Misafir
    05-07-2008 11:03
    ben keretliyim köyümü en güzel trustik yerlere degiþmem mis gibi havasý tek þikayetim suyun pis olmasýdýr bunun için lütfen biþeyler yapýn

6. Misafir
    04-11-2008 13:58
    slm salkýmdan akpýnarýnýzýn baharda çekilmiþ fotoðrafýný koyarsanýz daha güzel durur SALKIMLI YANLIZ KURT

7. Misafir
    08-11-2008 10:42
    valla bende keretliyim istanbulda çalýþýyorum gocuklardaným köyümü çok özledim tüm kertlilere selam

8. Misafir
    21-11-2008 16:48
    Alýntý Kayýtsýz Üye Nickli Üyeden Alýntý
    valla bende keretliyim istanbulda çalýþýyorum gocuklardaným köyümü çok özledim tüm kertlilere selam
    dideme nineme ve tüm keretlilere istanbul baðcýlardan selamlar

9. Misafir
    21-12-2008 14:19
    valla elinize saglýk guzel olmus ama fotograf cok olsa daha iyi olur tüm keretlilere selam

10. sakalli0727
    27-12-2008 01:20
    Gaziantep'in Nizip ilçesine baðlý köy Daha önce Keret olan köyün adý Adaklý olarak deðiþtirilmiþt. Bunun nedeni 1984 te Türkiye genelinde baþlayan terör olaylarýndan sonra devletin Türkleþtirme politikalarý sonucu Keret adýnýn iyi araþtýrýlmadan köye Adaklý adýnýn verilmesidir. Keret ismi Gagauz Türkçesinde (defalarca) tekraralamak anlamýna gelmektedir.Macarcada (hungary) da rastlanmaktadýr. Ayrýca köyde kullanýlan Türkçe nin Divan-ý Lüðati't Türk'teki kelimelere uygunluðu gayet açýktýr. Köyün kuruluþu kesin olarak bilinmemektedir. Kesin olmamakla birlikte Abbasiler zamanýnda henüz yeni Ýslamiyeti kabul etmiþ Türk boyu olarak Bizans sýnýrýna yerleþtirilmiþtir. Köyde bulunan evlerde maðaralarýn bulunmasý ayrýca 2 caminin altýnda bulunan maðaralarýn camii olarak kullanýlmasý delil olarak kabul edilir.Anlaþýlacaðý gibi bir Türk köyüdür.

Genel Bilgiler [deðiþtir]

Köy 2006 yýlýnda yapýlan halk oylamasýyla 2 km yakýnda bulunan Salkým Belediyesine baðlanarak mahalle olmuþtur.Ýlçe merkezine uzaklýðý 25 km. Nüfusu 2000 yýlý nüfüs sayýmýna göre 1327 dir. Köy (Mahalle) muhtarý Hasan Deniz 3. Dönemdir muhtarlýk yapmaktadýr.Saðlýk Evi var ve faal , saðlýk ocaðý yok, ilköðretim okulu var ve faal taþýmalý eðitim yapýlýyor, PTT Þubesi var, PTT Acentasý yok, su þebekesi var, elektrik var, ilçe ve il merkezine baðlanan yollar asvalt, kanalizasyon var.

Tarihi ve Turistik Yerler [deðiþtir]

Tarihi yerlerin baþýnda köyün kuzeyinden giriþteki iki gözlü Paþa Köprüsü, 1.5 km uzaklýktaki Mamalanda bulunan Þehr-i Mamalan yerleþim kalýntýlarý, Köyün aþaðý camisinde bulunan minaresinin Selçuklu mimari sanatýný yansýttýðý kaydedilmektedir. Turistik yer olarakta Akpýnar Mesire Alanýný sayýlabilir.

Ekonomi [deðiþtir]

Ekonomi büyük ölçüde Antep fýstýðý Üreticiliði ve baklava imalatcýlýðýna dayanmaktadýr. Baklava imalatcýlýðý köyde yapýlmamakta aksine her aileden en az bir kiþi Ýstanbul baþta olmak üzere batýdaki çeþitli illerde baklava imalatcýlýðý yapmaktadýr. Bunuun yanýnda köyde yetiþen çeþitli tarým ürünleri ve büyükbaþ ahýr besiciliði baþlýca geçim kaynaðýdýr.

Coðrafi Özellikleri [deðiþtir]

Köyün: Doðusunda Salkým Belediyesi,batýsýnda Tokdemir ve Boyluca, Kuzeydoðusunda Dayýdaðý, Güneyinde ise Oguzlar köyü bulunmaktadýr. Baþlýca daðlarý:Ballýkaya, Kilise tepesi, Çakmak, Mamalan, Karahöbür, Hömük tepesi ve Dayýdaðý dýr. Baþlýca Ovalarý: Peþke , Kilise ve yamaçtýr.Akarsu kaynaklarý bakýmýndan bölgenin en zengin alanýdýr. Nizp çayý Peþke ve Akpýnar mevkiinden doðmaktadýr. Üzerinde bulundurduðu sayýsýz sulama bentleriyle bir çok alanýn sulanmasýný saðlamaktadýr.

11. sakalli0727
    27-12-2008 01:22
    bende keretiyim.almanyadan.keretin tarihi ve özelliklerini yazdim ama gitmedi.

12. fsoyarik
    27-12-2008 09:56
    Helal sakallý kardeþim sana.Selamlar

13. emirsem
    04-03-2009 10:07
    Ben adaklý olarak köyümü hiç görmek nasip olmadý daha ama allah nasip ederse bu yaz köyüme gelmeyi planlýyorum ama resimlerde gördüðüm kadar çok güzel bir köy birde dedemden ve babamdan duyduðum kadarý ile harika biryer

14. Adaklý köyü
    18-06-2009 13:28
    Ben Hepinizi www.adaklikoyu.com a davet ediyorum.. orda Köyümüz için gerekli bütün Güncel haberler mevcuttur... Hatta facebook a da köyümüzün 100 den fazla resimlerini koyduk paylaþabilirsiniz... http://www.adaklikoyu.com/

http://tr-tr.facebook.com/people/Adakli-Koyu/1211313253
    burdan da facebook daki alanýmýza gidebilrisniz...

15. Adaklý köyü
    18-06-2009 13:30

16. mustafa ozturk
    28-06-2009 12:25
    slm bende keretliyim ben mustafa ozturk

17. Adaklý köyü
    02-07-2009 17:32
    Keþke hepiniz de Piknikte olsaydýnýz... Olay tv de de yayýnlandý..