![]()
Ýlçe Milli Eðitim Müdürümüz Cengiz GÜNDEÞ yarýyýl tatili münasebetiyle öðrenci, öðretmen ve velilerimize hitaben bir mesaj yayýmladýlar:
*
"Bir milletin sahip olduðu kültür ve medeniyeti gelecek kuþaklara saðlýklý bir þekilde aktarmasý ve geliþen dünya karþýsýnda milli varlýðýný sürdürmesi, eðitim ve öðretim faaliyetlerinin doðrudan sonucudur. Köklü ve zengin bir tarihin mirasçýsý olan aziz milletimiz, bünyesinde kurduðu ve yaþattýðý nice eðitim kurumuyla, o kurumlarda yetiþtirdiði nice büyük insanla çaðlarý aþmýþ, elinin ulaþtýðý tüm coðrafyalarda bir iz býrakmýþtýr.
2021/2022 Eðitim Öðretim Yýlýnýn Birinci Döneminin sona erdiði bugün Nizip'te, 49.897 öðrencimiz karnelerini alacak ve hak ettikleri yarýyýl tatiline gireceklerdir.
Ýlçemizde bizlere emanet edilen çocuklarýmýzýn akademik anlamda en iyi þekilde eðitim almalarýný; yerli ve milli deðerlerimizi özümsemiþ, hür iradesiyle öz deðerlerini savunmayý karakter haline getirmiþ bireyler olarak yetiþmelerini en önemli hedefimiz olarak belirtiyor; eðitim öðretimde bir bütünün ayrýlmaz taraflarý olan öðretmenlerimize, velilerimize ve öðrencilerimize þunlarý söylemek istiyorum:
Saygýdeðer Meslektaþlarým, Deðerli Öðretmenlerim,
Geleceðin büyüklerini yetiþtiren, sadece çocuklarýmýza ve gençlerimize deðil, bütün bir topluma yön vererek gönüllere hitap eden sizlere millet olarak çok þey borçluyuz.
Bu tatil sürecinin bir taraftan bedeni yorgunluðunuzu almasýna diðer taraftan da kutlu mesleðinize daha büyük bir þevkle baðlanmanýza vesile olmasýný diliyorum.
Kýymetli velilerimiz,
Çocuklarýmýz için büyük fedakârlýklar yaptýðýnýz bilinmektedir.
Karne notlarý, çocuklarýmýzý yanlýþ deðerlendirme ve yönlendirmenize asla sebep olmamalýdýr. Karnelerdeki notlar, sadece akademik bir deðerlendirmedir.
Tatilde çocuðunuzun dinlenmesine izin verin. Hayatta baþarýsýný gösterebileceði, baþka alanlar da olduðunu fark etmesine imkân tanýyýn, farklý yeteneklerini keþfetmelerine yardýmcý olun. Baþarýnýn tek göstergesi karne deðildir. Karne notlarý iyi de olsa, kötü de olsa sevginizin karneye baðlý olmadýðýný, sonucu ne olursa olsun yavrularýnýzý seveceðinizi vurgulayýn.
Sevgili öðrencilerimiz,*******************************************************************************************************************************
Öncelikle sizleri bitirmiþ olduðunuz eðitim öðretim dönemi vesilesiyle tebrik ediyorum. Karnenizdeki notlar elbette önemlidir.* Ama daha önemli olan þey, anne-babalarýmýza hayýrlý bir evlat olmak ve üzerinde yaþadýðýmýz vatana, mensubu olduðumuz millet ve medeniyete layýk bir insan olmaktýr.
Tatil sürecinde elbette dinleneceksiniz; ancak tatil bile olsa, size tanýnmýþ bu vakitleri çok verimli bir þekilde deðerlendirmelisiniz. Okuyan, araþtýran, bilgi ve becerilerini daima yenileyen bireyler olarak yetiþmeniz, geleceðe daha saðlam adýmlarla ilerlemenizi ve baþarmanýzý saðlayacaktýr. Hiçbir baþarý tesadüf deðildir, baþarý; isteðin, azmin ve gayretin neticesidir. Karnenizdeki not ne olursa olsun hiçbir zaman gayretinizi ve çalýþma azminizi kaybetmeyin.
Bu duygu ve düþünceler içerisinde ilçemizin ve ülkemizin eðitim öðretim sürecine katký sunan herkese teþekkürlerimi sunuyor, tüm öðrenci ve öðretmenlerimizin güzel bir tatil dönemi geçirmelerini diliyorum."*
Yayýn Tarihi:21 Ocak 2022