Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Millet Mektepleri Baþöðretmenliðini kabul ettiði ve Öðretmenler Günü olarak kutladýðýmýz bu anlamlý günde; vazifelerini hakkýyla ifa eden tüm öðretmenlerimizin Öðretmenler Günü'nü en içten dileklerimle kutluyorum.
Sorumluluðu büyük ve baþka hiçbir meslekle kýyaslanamayacak kadar kutsal olan bu meslekte biz öðretmenler; bir medeniyeti, bir kültürü inþa eden nesilleri yetiþtirmekteyiz. Öðretmen bir eðitimci, bir rehber, bir mimar, bir sanatkârdýr. Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün de belirttiði gibi "Dünyanýn her tarafýnda öðretmenler, insan topluluðunun en fedakâr ve muhterem unsurlarýdýr."
Öðrencilerimizin bizi biz yapan deðerlerimize baðlý nesiller olarak yetiþmelerinde emeðinizi, azminizi ve tüm çalýþmalarýnýzý yürekten destekliyorum. Daha güçlü ve daha müreffeh bir ülke için geleceðimizi emanet edeceðimiz nesillerimizi fikri hür, vicdaný hür, irfaný hür nesiller olarak yetiþtirecek, birlikte omuz omuza yürüyecek, eðitim adýna yaktýðýmýz meþalemizi nesilden nesle aktaracaðýz.
Millet Mekteplerinin açýldýðý ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Baþöðretmenlik unvanýný kabul ettiði bu anlamlý günde, emekli öðretmenlerimize saðlýk ve huzur dolu günler diliyor, þehit olmuþ ve ebediyete irtihal etmiþ öðretmenlerimizi rahmetle anýyorum, tüm meslektaþlarýmýza en derin sevgi ve selamlarýmý sunuyorum.

Yayýn Tarihi:24 Kasým 2021