Akçakale Ýlçe Müftüsü iken Gaziantep Nizip Ýlçe Müftüsü olarak *atanan müftümüz Sayýn Selahattin Özçelik, göreve baþladý.
Göreve baþlamasý dolayýsýyla müftülük makamýnda gerçekleþtirilen programda sorumluluðu aðýr, þerefi de bir o kadar büyük olan vazifesine baþlarken *Nizip’te görev almaktan duyduðu memnuniyetini ifade ederek :“Nizip'te din hizmetlerinin her kademesinde görev yapmýþ ve dâr-ý bekaya irtihal etmiþ tüm hocalarýmýzý rahmetle yâd ediyor, sað olanlara saðlýklý ve huzurlu bir hayat diliyor, hizmetlerinden dolayý þükranlarýmý arz ediyorum. Nizip'e hizmet eden *tüm müftülerimize teþekkür ederim diyen Müftü Özçelik; *Baþkanlýðýmýzýn *misyonuna ve vizyonuna uygun olarak halkýmýzý sahih ve doðru dini bilgiyle aydýnlatmak, din istismarýna karþý milletimizi bilgilendirmek amacýyla,din gönüllüsü kardeþlerimizle istiþareyi önemseyen bir anlayýþla, birlik ve beraberlik ruhu içinde, *toplumun tamamýna ayrým gözetmeksizin Ýslam'ýn rahmet yüklü mesajýný ulaþtýrmak,bu ulvi görevi ifa ederken *cami merkezli irþat hizmetlerini ihmal etmeden ve en az bu görev kadar önemli olan *cami dýþýnda da; gençlerimize, engellilerimize,ailelerimize ve *toplumsal hayatýn tüm katmanlarýna dokunmanýn gayreti içerisinde olacaðýz. Personelimiz, din görevlilerimiz ve Kur'an kursu öðreticilerimizle Nizip'te din hizmetlerini en güzel þekilde ifa etmenin gayreti içerisinde olacaðýz .Din görevlisi olarak deðil, din gönüllüsü olarak hareket edeceðiz.Nizip'’te yapacaðýmýz her türlü hizmetimizde Nizipli *hemþehrilerimizin *bize vereceði desteðe þimdiden teþekkür ediyor ve Yüce Mevla’dan bizleri muvafýk kýlmasýný niyaz ediyoruz.”
NÝZÝP MÜFTÜSÜ SELAHATTÝN ÖZÇELÝK KÝMDÝR?
Selahattin Özçelik;1973 yýlýnda Mardinde doðdu. Ýlköðretim ve ortaöðretimini Mardinde tamamladý.1996 yýlýnda Anadolu üniversitesi iktisat fakültesinden ,2009 da ise Ankara üniversitesi ilahiyat fakültesinden mezun oldu.
1993 yýlýnda vekâleten,1994 yýlýnda asaleten Diyanet iþleri baþkanlýðý bünyesinde Mardin Mazýdaðý’nda Ýmam-hatip olarak göreve baþladý.1995-2003 yýllarý arasýnda Mardin Kýzýltepede; 2003-2011 yýllarý arasýnda da Ýstanbul Pendik’te görev yaptý.2011 yýlýnda Konya Selçuk Dini Yüksek Ýhtisas Merkezinde 22. dönem kursiyeri olarak eðitime baþladý.2014 yýlýnda 22.dönem mezunu olarak Bilecik il vaizliðine atandý. 2015 yýlýnda Manisa eðitim merkezine eðitim görevlisi olarak atandý. Üç ay sonra ise kulp ilçe müftüsü olarak atandý.Nisan 2017-Kasým 2019 * yýllarý arasýnda Þýrnak Ýl Müftü yardýmcýsý olarak çalýþan Özçelik, 8 Kasým 2019 da baþladýðý Akçakale Müftülüðü görevinden *Nizip Müftüsü olarak atanmasý nedeniyle 23 Kasým 2021 tarihinde ayrýldý. Ýlçemizdeki görevine 8 Aralýk 2021 tarihi itibariyle baþlayan *müftümüz Evli ve üç çocuk babasýdýr.