ÝSÝMLER DEÐÝÞSEDE GÜVEN YOK
Cumhurbaþkanlýðý Hükümet Sistemine geçiþimizin üzerinden 3,5 yýl geçti. Sistem deðiþikliðiyle bürokratik iþlemlerin azalacaðý, *ülkede refahýnýn artacaðý beklentisiyle 24 Haziran 2018 tarihinde ülkemiz yeni bir sistemle tanýþmýþtý. Aradan geçen zaman zarfýnda eski günleri arar olduk. Gece yarýsý bir imzayla bakanlar, bürokratlar bir anda deðiþiyor. Sabah insanlar uyanýnca bakan veya bürokratlarýn deðiþtiðini görüyor. Düþünün bu hýzlý sistemle bir bakanýn Cuma günü istifasýný Pazartesi günü hükümet yetkilileri kamuoyuyla paylaþmýþtý. Hazine ve Maliye Bakanlýðý için ilk bakanlýk koltuðuna Berat Albayrak oturmuþtu, Albayrak istifa edince yerine Lütfü Elvan atanmýþtý. Elvan’da istifa edince yerine Nurettin Nebati atandý. Hazine ve Maliye Bakanlýðý görevine 3,5 yýlda 3 bakan oturmuþ oldu. Birde bürokrasi kýsmý var Merkez Bankasý baþkanlýðý için Murat Çetinkaya ile baþlayan süreç, Murat Uysal, Naci Aðbal ve Þahap Kavcýoðlu ile devam ediyor. Anlaþýlan bu sistemde sadece isimler deðiþtirmek kolay oluyormuþ. Þöyle bir düþünelim bu isimleri atayanýn hiç mi suçu yok. Herkes isimler üzerinden hareket ediyor, kimse demiyor bu sistemde bir hata var mý? Bu sistemle ülkenin güçleneceði söyleniyordu, ancak bu sisteme ülkemizin hazýr olmadýðýný öðrendik.*
Ýþte bu sistem deðiþikliðinden kaynaklanan liyakatsizlik ülkemizin mili para birimi olan Türk Lirasý aþýrý deðer kaybýyla karþý karþýya kalýndý. Türk Lirasý sadece Dolar ve Euro kuruna göre deðil dünyadaki tüm para birimlerine karþý deðer kaybetti. Yani dünya geneli döviz kuru yükselmedi sadece ülkemizin para biriminin deðer kaybettiðini görüyoruz ve üzülüyoruz. Türk Lirasýnýn aþýrý deðer kaybý sonrasý yüzde 80’i ithalata baðlý olan ülkemizde ürünlerde de fahiþ fiyat artýþlarý yaþanýyor. Dünya geneli emtiya fiyatlarý yüzde 20 ile 40 arasýnda artarken bu oran ülkemizde döviz kurunun aþýrý deðerlenmesiyle birlikte yüzde 80 ile 200 arasýnda deðiþime sebep oldu.
Alým gücü azalan yurttaþlarýmýz ay sonunu nasýl çýkarabilirim hesabýyla uðraþmaktadýrlar. Ülkemizde 12 milyona yakýn emekli bulunuyor ve aldýklarý ücretlerle yüzde 90’ý geçim sýkýntýsý yaþamaktadýr. Ülkemizde yine 7 milyon kiþiye yakýn asgari ücretle yaþamaya çalýþan bir kesim var. 5 milyona yakýn kamu çalýþanýnýn yüzde 80’i geçim sýkýntýsýyla karþý karþýya kaldý. Esnaflarýmýzýn çoðu iþyerlerini siftahsýz kapatmak zorunda kalýyor. Ülkemizde tüm bunlar yaþanýrken ekonomimiz iyi diyenler vatandaþlarýn yanýna gitmeyenler ve halini sormayanlardýr. 84 milyon yurttaþýmýz bu sýkýntýlarý hak etmiyor. Sistemin baþýndaki bir kiþinin vermiþ olduðu kararlarla bu ülkenin iyi yönetilemediðine þahit olduk. Liyakatli kiþilerin iþlerin baþýna geçip 84 milyonu kucaklamasý gerekmektedir. Ülkemize-milletimize ve dünyaya güven veren bir isimle tekrar güçlü Türkiye yolunda adýmlar atabiliriz. Türkiye’yi yönetecek kiþinin 84 milyonu kucaklamasý gerekmektedir. Unutmayalým geminin içerisinde 84 milyon olarak yaþamaktayýz ve hep beraber batmaya doðru gidiyoruz. Rabbim ülkemizi ve milletimizi aydýnlýða kavuþtursun.
![]()