Açýk Lise Sýnavlarý 4 -10 Aralýk tarihleri arasýnda yapýlacak
Nizip Mehmet Akif Ersoy Halk Eðitim Merkezi Müdürü Cem Kayar, Açýk Lise Sýnavlarýnýn 4 Aralýk saat 09.30'dan 10 Aralýk saat 23.59'a kadar çevrim içi ortamda yapýlmasý kararý alýndýðýný söyledi.
Kayar, açýklamalarýna þöyle devam etti ; Bu kapsamda sýnavlar, bu döneme mahsus çevrim içi yapýlacak. 2021-2022 eðitim öðretim yýlý birinci dönem sýnavlarý için daha önce ders seçimi yapmýþ olan öðrencilerin bu ders seçimlerine göre sýnava katýlabilecekler.
Sýnavýn ilk günü itibarýyla 18 yaþýndan gün almamýþ öðrenciler, mevcut ders seçme kriterleri doðrultusunda sýnava girerken 18 yaþýndan gün almýþ öðrenciler; istemeleri hâlinde dönem ve kredi sýnýrlamasý olmaksýzýn haftalýk ders çizelgelerinde belirtilen derslerden, varsa önce alt dönemin baþarýsýz olunan ortak ve zorunlu derslerini, sonra birbirini takip eden ortak ve zorunlu derslerini program bütünlüðü içinde sýrasýyla en fazla 20 ders olacak þekilde seçilen derslerden sýnava girebilecekler.*
Açýk öðretim ortaokulu öðrencileri, 2021-2022 eðitim öðretim yýlý birinci dönem sýnavlarý için tekrar ders atama iþlemleri yapýlmadan daha önce atanan derslerden çevrim içi sýnavlara katýlabilecek.
![]()