GS'nin acý günü... Mustafa Cengiz dualarla topraða verildi
Kanser ve beyin tümörü hastalýklarý nedeniyle vefat eden Mustafa Cengiz Marmara Ýlahiyat Camii'nde kýlýnan cenaze namazýnýn ardýndan Ulus'taki mezarlýða defnedildi.
Dün akþam saatlerinde Ýstanbul'da hayatýný kaybeden, 2018 ile 2021 yýllarý arasýnda Galatasaray'da baþkanlýk görevini yürüten Mustafa Cengiz son yolculuðuna uðurlandý. Marmara Ýlahiyat Camii'nde kýlýnan cenaze namazýnýn ardýndan merhum Cengiz, Ulus'taki mezarlýða defnedildi. Galatasaray 37. Baþkaný Mustafa Cengiz'in naaþý, cenaze töreni öncesi NEF Stadyumu'na getirildi.Mustafa Cengiz'in Marmara Üniversitesi Ýlahiyat Fakültesi Camisine getirilen cenazesi, rüzgar ve yaðýþ nedeniyle giriþteki kapalý alana alýndý. Cengiz'in oðlu Sarper Cengiz, burada taziyeleri kabul etti.
Ýkindi vakti kýlýnan cenaze namazýna Cengiz'in yakýnlarýnýn yaný sýra; Cumhurbaþkaný Recep Tayyip Erdoðan, Dýþiþleri Bakaný Mevlüt Çavuþoðlu, Gençlik ve Spor Bakaný Mehmet Muharrem Kasapoðlu, AK Parti Genel Baþkanvekili Binali Yýldýrým, CHP Ýstanbul Milletvekili Akif Hamzaçebi, Ýstanbul Valisi Ali Yerlikaya, Galatasaray Kulübü Baþkaný Burak Elmas, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Baþkaný Nihat Özdemir, TFF yöneticileri Hamit Altýntop, Ýsmail Erdem, Galatasaray Kulübü eski baþkanlarýndan Faruk Süren, Adnan Polat, Dursun Özbek, Beþiktaþ Kulübü Baþkaný Ahmet Nur Çebi, Fenerbahçe Kulübü Baþkaný Ali Koç, Baþakþehir Futbol Kulübü Baþkaný Göksel Gümüþdað, Dünya Etnospor Konfederasyonu Baþkaný Bilal Erdoðan, Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, Çaykur Rizespor Teknik Direktörü Hamza Hamzaoðlu, Cengiz yönetiminde görev yapan sarý-kýrmýzýlý eski yöneticiler Abdurrahim Albayrak ve Yusuf Günay katýldý.
Cumhurbaþkaný Erdoðan, kýlýnan cenaze namazýnýn ardýndan yaptýðý konuþmada, þunlarý söyledi:
"Mustafa Cengiz Beyefendinin cenaze namazýný hep beraber icra ettik. Rabbim mekanýný cennet eylesin. Her nefis ölümü tadacaktýr. Hepimizin döneceði yer de malum, orasý. Birkaç kelam ile ben müsaadenizle Mustafa Bey demeyeceðim, Mustafa Abi diyeceðim. Gerçekten bu camianýn içerisinde, özellikle futbol camiasý içerisinde yöneticilikte 'Ben bir beyefendi tanýdým.' dersem, haksýzlýk yapmýþ olmam. Hakikaten bir beyefendiydi ve bir beyefendi olarak da görevini son ana kadar böyle icra etti. Rabbim inþallah gönül kýrmayan, gönül kazanan, sürekli bu hal üzere devam eden Mustafa Abimizi cennetiyle, cemaliyle de ödüllendirsin. Rabbim ailesine ve camiaya sabýrlar lütfeylesin. Rabbim yar, yardýmcýsý olsun inþallah."
Cenazede spor dünyasýnýn yaný sýra siyaset ve iþ dünyasýndan da çok sayýda isim Cengiz ailesini yalnýz býrakmadý.
Cengiz'in Galatasaray bayraðýna sarýlý tabutu, kýlýnan namazýn ardýndan omuzlara alýnarak cenaze aracýna taþýndý. Cenaze, Ulus Mezarlýðý'ndaki aile kabristanýnda topraða verildi.
Merhum Mustafa Cengiz'in oðlu Sarper Cengiz yaptýðý açýklamada kahramanýný kaybettiðini belirterek, "Sadece babamý deðil rehberimi kaybettim. Hayatta her þeyi açýk ve net konuþabildiðim, danýþabildiðim yol göstericimi kaybettim. Keþke elden daha fazla gelseydi. Sürece baþladýðýmýzdan beri yaklaþýk 18 aylýk süreç müthiþ bir mücadeleyle geçti. Çok dirayetli davrandý. Ýnsan babasý hiç ölmeyecek zannediyor. Nasýl bir evlada hastalýk süreci öðretilir buna da hazýrladý beni. Canýmý feda etmeye hazýrdým ama buraya kadarmýþ. Açamadýðým telefonlar var, hepsinden özür diliyorum. Onlarýn dileklerini de kalbimizde hissettiðimizin bilinmesini isterim. Türk milletinin, Galatasaray camiasýnýn, sevenlerinin baþý saðolsun. Babamý hiç unutmayacaðým. Benim kahramanýmdý. Gaziantep'ten çýkýp oradaki gençlerimize de heyecan katacak bir baþarý hikayesiydi. Mekaný cennet olsun." diye konuþtu.
NRT Medya olarak Mustafa Cengiz'e Allah'tan Rahmet
ailesine ve Galatasaray Camiasýna baþsaðlýðý diliyoruz.
![]()