Nizip Ticaret Odasý (NTO) Meclis Baþkaný Bekir Karabacak ve Yönetim Kurulu Baþkaný Mehmet özyurt, 24 Kasým öðretmenler Günü dolayýsýyla bir mesaj yayýnladý.NTO Baþkanlarý Karabacak ve özyurt yayýmladýklarý mesajýnda, 24 Kasým 1928'de Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün Millet Mektepleri'nin Baþöðretmenliðini kabul ettiði gün dolayýsýyla, tüm öðretmenlerimizin öðretmenler Gününü en içten duygularýmla kutluyoruz. dediler.ülke olarak hedeflerimize ulaþmanýn en temelinde öðretmenlerin geldiðini ifade eden NTO Baþkanlarý Karabacak ve özyurt sözlerini þu þekilde sürdürdü: ülkelerin ekonomik ve toplumsal yaþamlarýnýn iyileþtirilmesi ancak eðitim öðretime gereken önemin verilmesi ile mümkündür. Eðitim sorunlarýný çözen uluslar kültür, sanat, bilim, teknoloji, sosyo ekonomik alanýnda da kalkýnmýþ ve ilerlemiþtir. Ýþte bu nedenle eðitim- öðretim ülkemizin her zaman öncelikli konularý arasýnda yer almalýdýr. Bu bakýmdan öðretmenlik mesleði, milletlerin kaderini belirleyen, geleceðini tayin eden yüce bir meslektir. öðretmenlerimizin, geleceðimiz olan çocuklarýmýzý vatanýna, milletine, devletine ve en nihayetinde tüm insanlýða faydalý bireyler olarak yetiþtirmek amacýyla üstlendikleri sorumluluklarý bugüne kadar olduðu gibi, bundan sonra da en güzel þekilde yerine getireceklerine yürekten inanmaktayýz. Bizler de iþ dünyasý olarak daima, ilköðretim okullarýndan baþlayarak eðitimin her kademesinde elimizden gelen her türlü desteði saðlamaya çalýþtýk ve saðlamaya da arttýrarak devam edeceðiz. Bu duygu ve düþünceler ile yurdumuzun dört bir yanýnda, bu kutsal ve onurlu görevi, en zor þartlarda bile büyük bir özveriyle yerine getiren, çocuklarýmýzý milli ve manevi deðerlerle donatarak, en iyi þekilde yetiþtiren öðretmenlerimizin 24 Kasým öðretmenler Günü'nü kutluyor, baþta Baþöðretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere ebediyete irtihal etmiþ, tüm öðretmenlerimizi, rahmet, minnet ve saygýyla anýyorum þeklinde konuþtular.