Nizip Gümrük Müdürlüðü için NTO'da Seferberlik Ýlan Edildi
Nizip Kaymakamý Kemal Þahin, Ticaret Bakanlýðý Gümrükler Genel Müdürlüðü Gümrük Ýdareleri Dairesi Baþkaný Sinan Akyüz, Ticaret Bakanlýðý Destek Hizmetleri, Tasfiye Ýþleri ve Döner Sermaye Genel Müdürlüðü Araþtýrma, Geliþtirme ve Projeler Dairesi Baþkan Vekili Mahmut Çakmak GAP Gümrük ve Dýþ Ticaret Bölge Müdür Yardýmcýsý Hüseyin Topçuoðlu ve GAP Gümrük ve Dýþ Ticaret Bölgesi Þube Müdür Vekili Mahmut Kurtgöz Nizip Ticaret Odasý’ný (NTO) ziyaret etti.
NTO Meclis Baþkaný Bekir Karabacak ve NTO Yönetim Kurulu Baþkaný Mehmet Özyurt tarafýndan karþýlanan Ticaret Bakanlýðý Gümrükler Genel Müdürlüðü Gümrük Ýdareleri Dairesi ekibi ve GAP Gümrük ve Dýþ Ticaret Bölge Müdürlüðü ekibi ile NTO’nun destekleri ile kurulacak olan Nizip Gümrük Müdürlüðü ile ilgili istiþarelerde bulundu.
Nizip Gümrük Müdürlüðü’nün aktif hale gelmesi için NTO’da seferberlik ilan edildiðini belirten NTO yönetim kurulu baþkaný Özyurt þunlarý ifade etti: “Geçtiðimiz günlerde resmi yazý ile Nizip Gümrük Müdürlüðü’nün kurulduðu ilan edilmiþtir. Bugün ise Nizip Kaymakamý Kemal Þahin, Ticaret Bakanlýðý Gümrükler Genel Müdürlüðü Gümrük Ýdareleri Dairesi Baþkaný Sinan Akyüz, Ticaret Bakanlýðý Destek Hizmetleri, Tasfiye Ýþleri ve Döner Sermaye Genel Müdürlüðü Araþtýrma, Geliþtirme ve Projeler Dairesi Baþkan Vekili Mahmut Çakmak GAP Gümrük ve Dýþ Ticaret Bölge Müdür Yardýmcýsý Hüseyin Topçuoðlu ve GAP Gümrük ve Dýþ Ticaret Bölgesi Þube Müdür Vekili Mahmut Kurtgöz ile birlikte saha ziyaretleri yaparak Gümrük Müdürlüðü’nün kurulacaðý alanlarý belirledik. Nizip Ticaret Odasý olarak Gümrük Müdürlüðü’nün ilçemizde kurulmasý için her türlü desteði veriyoruz. Gerekli çalýþmalarýn en kýsa süre içerisinde tamamlanarak Gümrük Müdürlüðünün Nizip’te faaliyete geçirmeyi hedefliyoruz.” ifadelerini kullandý.
Yapýlan ziyarete Ticaret Bakanlýðý’nda görevli Ýnþaat Mühendisi Mehmet Gökhan Akpýnarlý, Makine Mühendisi Davut Yeþilyaprak, Elektirik Mühendisi Mustafa Korgun, Gümrükler Muhafaza Genel Müdürlüðü Þefi Osman Ýnce Bilgi Teknolojileri Genel Müdürlüðü Ticaret Uzmaný Eyyüp Güner NTO Yönetim Kurulu Baþkan Yardýmcýlarý Ali Alkan, Mahmut Polat ve NTO Yönetim Kurulu Üyeleri de katýldý.
![]()