Bu ilçede bekçiler her yarým saatte bir düdük çalýyor
Nizip ilçesinde çarþý ve mahalle bekçileri, gece saat 24.00 itibariyle her yarým saatte bir düdük çalýyor.
Ýl Emniyet Müdürü Mustafa Emre Baþbuð’un talimatýyla vatandaþlarýn daha huzurlu ve güvende hissetmeleri amacýyla bekçilerine her yarým saatte bir düdük çalma emri verildi. Çarþý ve mahallerde ikili gruplar halinde devriye atan bekçiler gece saat 24.00'den itibaren her yarým saatte bir düdük çalýyor. Ýlçedeki suç oranýný aþaðýlara çekmek amacýyla hayata geçirilen uygulama ile "biz buradayýz" mesajý verilerek, vatandaþýn huzur ve güven içerisinde geceyi geçirmesi de hedefleniyor. Çalan düdüklere önce þaþýran sonrada eski günleri hatýrlayan mahalle sakinleri ise yapýlan uygulamayla daha da güvende hissettiklerini kaydetti. Mahalle sakinlerinden Süleyman Yetim baþlayan uygulamadan memnuniyetini dile getirerek, “Kendimizin, mahallemizin güvende olduðunu hissediyoruz. Gece bir markete bile çýkacakken bekçi aðabeyleri düþünerek çýkýyoruz” dedi.
“Düdüðü duyunca güvende hissediyorum”
Gece bekçilerin sayesinde güvenle dýþarý çýkabildiklerini ifade eden Mehmet Said Kutlu, “Uygulamayla birlikte motosikletini ve aracýný güvenle dýþarda býraka biliyorum. Düdük sesini duyduðumda ise bekçilerin orada olduðunu bildiðimde de daha güvende hissediyorum” þeklinde konuþtu.
“Yurtdýþýnda bu uygulama yok”
Yurtdýþýnda yaþayan Muhammed Kutlu, yaþadýðý ülkede böyle bir uygulama olmadýðý için hýrsýzlýk olaylarýnýn çok fazla olduðunu kaydetti. Kutlu, “Bekçilerimizin sayesinde, kardeþlerimiz, bacýlarýmýz sokaða çok rahat çýkýyor” dedi.
Bekçilerin gecenin sessizliðini bozan düdük mesaisinin hafta içi olduðu gibi hafta sonu da devam edeceði ve sabaha kadar süreceði belirtildi.