Cerablus Eman Filistin okulu açýldý*
Ata Derneði ile Aman Filistin derneði Ýþbirliðinde Cerablus’ta yaptýrýlan Eman Filistin Okulu’nun açýlýþý Vali Davut Gül ve protokol üyeleri tarafýndan gerçekleþtirildi.
Açýlýþa Vali Gül’ün yaný sýra Nizip Kaymakamý Kemal Þahin, Cerablus Yerel Meclis Baþkaný Muahammed Muhammed, Ata Derneði Genel Koordinatörü Khaled Alissa, kurum amirleri, basýn mensuplarý, öðretmenler, öðrenciler ve bölge halký katýldý.*
Törende bir konuþma yapan Vali Davut Gül, çok güzel bir etkinlik için bir arada olduklarýný söyledi. Vali Davut Gül: “Aslýnda bu tabloyu gördüðümüzde hepimiz bildiðimiz bir þeyi bir kez daha hatýrladýk. Biz Müslümanlarýn kardeþ olduðuna inanýyoruz, öyle biliyoruz. Dünyanýn neresinde bir müslüman, bir mazlumun derdi varsa onunla dertleniyoruz. *Bu bölgede de Ata Derneði’nin konutlarýný görüyoruz ve kendilerine teþekkür ediyoruz. Yine bu okulun Ata Derneði ile Aman Filistin Derneði birlikteliði ile yapýldýðýný görüyoruz ve kendilerine teþekkür ediyoruz. Bu güzel eserin açýlýþ törenini bayram yerine çeviren Cerabluslulara teþekkür ediyoruz. Cerablus’ta hayatýn normalleþmesi için güvenlik, saðlýk, adalet baþta olmak üzere her alanda çalýþmalar var. Bu çalýþmalar artarak devam edecek. Ýnþallah bu okulda yetiþen kardeþlerimiz daha iyi bir Cerablus, daha iyi bir Suriye’nin temellerini atacaklardýr. Bu vesile ile hayatýn normalleþmesine katký sunan sivil toplum kuruluþlarýmýz baþta olmak üzere Cerabluslulara destek veren herkese teþekkür ediyor Okulumuzun hayýrlý uðurlu olmasýný diliyorum.”
Nizip Kaymakamý Kemal Þahin de yaptýðý konuþmada þunlarý kaydetti. *“Geleceðimiz olan çocuklarýmýzýn yetiþmesinde temel taþ olan bu eðitim yuvasýnýn açýlýþýnda bulunmaktan mutluluk duyuyorum. Güvenli bölgede en önemli olan güvenlikti ama sonrasýnda ilk yapýlan iþ okullarýn açýlmasý, saðlýk tesislerinin harekete geçirilmesi ve diðer hayatý destekleyecek çalýþmalarýn yapýlmasýydý. Bu bakýmdan bu eðitim yuvasýný yapan Ata Derneði ve Eman Filistin Derneðine teþekkür ediyor, hayýrlý uðurlu olmasýný diliyorum.*
Cerablus Yerel Meclis Baþkaný Muahammed Muhammed de eðitimin önemine deðinerek hem okulun inþasýnda katkýlarý olanlar hem de açýlýþta bulunan misafirlere bölge halký adýna teþekkür etti.*
Ata derneði Genel Koordinatörü Khaled Alissa da , Ata Derneði olarak kendilerinin sadece *yardýmlar için çalýþmadýðýný, insan inþa etmek için çalýþtýklarýný vurgulayarak sözlerine þöyle devam etti: “ Bu yüzden þu ana kadar inþa ettiðimiz okullarla birlikte bu okulu da yaptýk çünkü eðitime ilgi gösteriyoruz. Bizler projelerimizde katkýsý olan özellikle Aman Filistin Derneði’ne þükranlarýmýzý sunuyoruz. Tabi ki bu topraklarda bazý eksikliklerimiz var ve bu eksikliklerimizi gidermek için bize yardým eden Valilik baþta olmak üzere tüm kurumlara teþekkür ediyoruz.”*
*Konuþmalarýn ardýndan açýlýþ kurdelesi kesilerek sýnýflar gezildi.
![]()