Karkamýþ Belediye Baþkaný Ali Doðan, Ýddialara Cevap Verdi
Karkamýþ Belediye Baþkaný Ali Doðan, son zamanlarda gündemi meþgul eden konularla ilgili bir açýklama yaptý.
Belediye Baþkaný Doðan, açýklamasýnda þu ifadelere yer verdi. Toplumun bilinçlendirmesi, bilgilendirilmesi, doðru bilgi ve habere ulaþtýrýlmasý davasýnýn yýlmaz neferleri olan siz deðerli basýn mensuplarýnýn üstlenmiþ olduðunuz bu kutsi görev ve gösterdiðiniz yoðun emek nedeni ile her zaman saygýyý hakkettiðinizi düþünen bir siyasetçiyim. Bu nedenle siyaset ve siyaset öncesi hayatýmda gerçek gazetecilerle her zaman saygýlý, seviyeli ve sürekli bir iletiþim halinde oldum. Gerek hemþehrimizin belediyecilik hizmetlerimiz konusunda bilgilendirilmesi, gerekse de toplumun istek ve beklentilerinin bizlere ulaþtýrýlmasý konularýnda azami iþ birliði içerisinde olduk. Bu süreçte hiçbir gazeteci veya medya kuruluþu ile sürtüþme, çekiþme ya da mücadele içerisinde olmadýk. Hakkýmýzda yapýlan olumlu ve yapýcý eleþtirileri saygýyla karþýlayýp ders çýkarmaya ve çözüm üretmeye çalýþtýk. Ancak son dönemde sosyal medya, yazýlý ve görsel basýnda þahsým ile Nizip Gazeteciler Baþkaný Veysel Karayýlan, arasýnda yaþandýðý iddia ve hiç bir yönü ile gerçeði yansýtmayan iftiralar gündemimizi meþgul etmektedir. Gerçek basýn emekçilerine ve onlarýn þansýmýzý ilgilendiren eleþtiri ve haberlerine saygýmýz sonsuz. Fakat gazetecilik kisvesi altýnda itibar cellatlýðý yapan þahýslara da sessiz kalmamýz mümkün deðildir. Uzun süredir kamuoyunda diri tutulmaya çalýþýlan bu iftira dolu söylemlere baþlangýçta cevap vermeyi uygun bulmamýþtým. Gerek Cemiyet Baþkanýmýzý, gerekse de þansýmý tanýyan hemþehrimizin bu yalan dolu dedikodulara pirim vermeyeceðine olan güvenimizden dolayý, söylenenlere ve iftira sahiplerine takdiri Gaziantepli hemþehrimizin engin saðduyu ve takdirine býrakmayý uygun bulmuþtum. Ancak geldiðimiz süreç göstermiþtir ki bu kirli hikayeyi kaleme alanlar sessizliðimizden cesaret ve haklýlýk çýkararak yalan dolu iftiralarýný artýrarak devam ettirmiþlerdir. Sahnelenen bu kirli oyunun senaristlerini, figuranlarýný onlarýn amaçlarýný da çok iyi biliyoruz. Unutmamalýdýr ki Türkiye Cumhuriyeti bir hukuk devletidir. Kimsenin yaptýðý yanýna kar kalmayacaktýr. Cemiyet Baþkanýmýzýn iddialar ile alakalý hukuki süreci baþlattýðýný büyük bir memnuniyetle öðrendim. Þahsým olarak bu süreci yakýndan takip edecek ve müdahil olacaðým. Baðýmsýz mahkemelerimiz gerçeði elbette ortaya çýkaracaktýr ancak ben burdan yüksek sesle ifade etmek isterim ki hiçbir kiþi yada kuruluþ, Ali Doðan'dan her hangi bir vaad, çýkar yada tehdit karþýlýðýnda rüþvet talep etmemiþtir, edemez. Karkamýþ Belediyesi bir kamu kuruluþudur, þahsým ise baþkanlýk görevini üstlenen kamu görevlisiyim. Attýðýmýz her adým, aldýðýmýz her karar devletimizin ilgili kurumlarý vasýtasýyla sürekli denetlenmektedir. Hamdolsun ki bugüne kadar hakkýmýzda görevinizle alakalý açýlmýþ bir soruþturma da bulunmamaktadýr. Velhasýlý kelam kimseye vermeyecek bir hesabýmýz yoktur.
![]()