ÝYÝ Parti Gaziantep Ýl ve Nizip ilçe yönetim kurulu üyeleri Nizip Ticaret Odasý (NTO)’ ný ziyaret etti.
NTO Meclis Baþkaný Bekir Karabacak, NTO Yönetim Kurulu Baþkaný Mehmet Özyurt ve NTO yönetim kurulu ve meclis üyeleri tarafýndan karþýlanan ve aralarýnda 21. dönem Gaziantep Milletvekili Mehmet Ay, ÝYÝ Parti Nizip Ýlçe Baþkaný Mehmet Hayri Yýlmaz, ÝYÝ Parti Gaziantep Ýl ve Nizip Ýlçe yönetim kurulu üyelerinin de bulunduðu heyet ile görüþ alýþveriþinde bulunuldu.
Gerçekleþen ziyaretten duyduðu memnuniyeti dile getiren NTO Yönetim Kurulu Baþkaný Mehmet Özyurt “ NTO olarak sadece asli görevlerimizi yerine getirmeyi deðil, sanayicimizin ve tacirimizin sorunlarýna da çözüm bulmaya çalýþýyoruz.” Dedi.
Nizip’in faydasýna olan her türlü iþte ellerini taþýn altýna koyduklarýný belirten NTO Baþkaný Özyurt sözlerini þu þekilde sürdürdü: “Üyelerimizin sorunlarý için kamuoyu oluþturmak sorunlarý gerekli yerlere iletmek, siyasi parti temsilcileri ile diyalog halinde olup onlarla fikir alýþveriþinde bulunmak gerektiðinde þehrimizin faydasýna olan iþlerde üzerimize vazife olsun olmasýn Nizip Ticaret Odasý kurulduðundan belli elimizi taþýn altýna koymaktan kaçýnmadýk ve bundan sonra da kaçýnmayacaðýz. Þehrimizin marka deðerlerini arttýrmak ve ürünlerimizi öne çýkmak için bir takým çalýþmalar yapmaktayýz. Biz Nizip Sabunu’nun, Nizip Zeytinyaðý’nýn ve Nizip Patlýcaný’nýn coðrafi iþaretini Nizip Ticaret Odasý adýna tescil ettirdik. Nizip Ticaret Borsasý da Nizip Nanesi’nin coðrafi iþaretini tescil ettirmiþtir. Ürünlerimizin marka deðerlerini artýrma yönünde çalýþmalarýmýz da devam etmektedir.*
Gümrük Müdürlüðü Nizip Ticaret Odasý Bünyesinde Kurulacak
Nizip bir sanayi þehri, ciddi bir þekilde ihracat yapan ve 35 ilden daha fazla ihracat yapan bir ilçedir. Dolayýsýyla ilçemizin ihtiyacý olan Gümrük Müdürlüðünün kurulmasý için çalýþmalar baþlattýk. 105 tane olan ihracatçý firmamýz 200 milyon dolar sadece ihracatýmýz, ithalat ile birlikte bu rakam 400 milyon dolarý bulmaktadýr. Çünkü Nizip sadece kendi içinde deðil bu bölgenin tamamýna hitap etmektedir. Nizip Ticaret Odasý bünyesinde Nizip’te Gümrük Müdürlüðü’nün kurulmasý ile ilgili karar çýkmýþtýr. Ýlçemize ve bölgemize hayýrlý olmasýný diliyorum. Bu geliþme ile birlikte biz Nizip için 2023 yýlýna kadar 500 milyon dolarlýk bir ihracat hedefi koyduk Ýlçemize gümrük müdürlüðü kurulmasý ile birlikte inþallah bu hedefimize ulaþacaðýmýzý umuyorum.
Suriyeliler Ýlçemizde Sorunlar Oluþturuyor
Suriyeliler ülkemize misafir olarak geldi ancak daha sonra bir toplulaþma bir gruplaþma içerisine girdiler. Bu nedenle bu durumun artýk ülkemize bir faydasýnýn olmadýðýný alýþveriþlerini kendi aralarýnda yaptýklarýný ve ekonomik olarak ülkemize bir katký saðlamadýklarýný gözlemliyoruz. Suriyeliler bazý avantajlarý da var kendilerine göre el sanatlarýnda özellikle ayakkabýcýlýkta plastikçilik ve bazý tatlý çeþitlerinde bize karþý bir üstünlükleri de var. Þimdi son zamanlarda ticaret odasý kayýtlarýna baktýðýmýz zaman üçte birini Suriyeliler oluþturmaktadýr. Bu durum biraz ticaretimize de mani olmakta yani bizim insanlarýmýzýn zenginleþmesine engel olmaktadýr. Çünkü bu insanlar iþ yerlerinde kendi vatandaþlarýný kayýt dýþý çalýþtýrmaktadýrlar. Biz diyoruz ki þartlar eþit olsun ayný sahada top oynayalým haksýz rekabet koþullarýnda mücadele etmek zorunda kalmayalým. Türkiye’de doðan Suriyeli sayýsý bir milyon yüz bini bulmuþtur. Bu rakam bizim sosyal yapýmýzý bozabilecek bir rakamdýr. *Onlar bizim misafirimiz ancak misafirliðinde bir zamaný var. Bu þehre katkýsý olmayan insanlarýn ülkelerine dönmelerini gerektiðini düþünüyoruz.*
Kuraklýk Bölgemizi Ciddi Þekilde Etkiliyor
Kuraklýk dünyanýn sorunu ancak bizim Türkiye'nin bulunduðu coðrafyayý daha çok etkilemektedir. Daha önceki yýllarda Nizip’te sayabileceðimiz birçok su pýnarý bulunmaktaydý bunlarýn hepsi þuan yok olmuþ durumda. Bu kuraklýk sorununu aþmak için yaný baþýmýzda Fýrat nehri akmaktadýr. Bu deðerli su kaynaðýmýzý bir an önce kullanarak topraklarýmýzý su ile buluþturarak ekonomimize katký saðlamalýyýz. Bölgemizde doðalgaz ve elektrik þirketleri son zamanlarda sadece fatura tahsil eden kurum haline gelerek yatýrým yapmaz hale gelmiþtir. Ýlçemizin batý bölgesinde doðalgaz hattý bulunmamaktadýr. Nizip’in sekili bölgesinde 2. Organize sanayinin kurulmasýný planlamaktayýz, bu bölgenin alt yapýsýnýn oluþmasý gerekiyor. Kömür ve çeþitli yakýtlarla dünyayý yeterince kirlettik bu konuya da bir çözüm bulunmasýný bekliyoruz.*
Verdiði bilgiler için NTO Yönetim Kurulu Baþkaný Mehmet Özyurt’a teþekkür eden 21. Dönem Gaziantep Milletvekili Mehmet Ay þunlarý ifade etti: “Ýlettiðiniz bu sorunlar ülkeyi idare eden veya idare etmeye talipli olan siyasilerimizin en öncelikli konularýdýr. Bundan sonraki dönemlerde Nizip’e ne katkýlar saðlayabiliriz? Nizip'in gerek merkezinde, gerek beldelerinde gerekse köy mahallelerinde yaþayan insanlarýmýza daha ne güzellikler ne katkýlar sunabiliriz? Bu tür sorunlarý konuþacaðýz. Nizip bizim ilçelerimiz içerisinde sanayi altyapýsý olan en öncelikli ilçemizdir. Ben de uzun yýllardýr Nizip'in kalkýnmasý için katký saðlamaya çalýþtýk bundan sonra da gereken desteði vereceðiz.” þeklinde konuþtu.
![]()