NTO Meclis Baþkaný Karabacak Zeytincilik Ýnceleme Gezisine Katýldý
Gaziantep Ticaret Odasý (GTO) tarafýndan yürütülen, Ýpekyolu Kalkýnma Ajansý (ÝKA) tarafýndan desteklenen ve Nizip Ticaret Odasý (NTO)’nýn da ortaðý olduðu Gaziantep’te Zeytin ve Zeytinyaðý Sektöründe Kalitenin ve Verimliliðin Arttýrýlmasý Projesi kapsamýnda gerçekleþtirilen zeytincilik inceleme gezisine NTO Meclis Baþkaný Bekir Karabacak katýldý.
Üç gün süren inceleme gezisinin ilk gününde Öncü Zeytincilik tesisleri ziyaret edildi. Zeytin iþleme tesislerinde inceleme yapan heyete Öncü Zeytincilik Yönetim Kurulu Baþkaný Fahrettin Kozlu eþlik etti.
Gezinin 2. gününde Gödence Tarýmsal Kalkýnma Kooperatifini ziyaret eden Gaziantep heyeti burada yürütülen çalýþmalar hakkýnda bilgi aldý. Program kapsamýnda dünyanýn en büyük zeytinyaðý müzesi olan Köstem Zeytinyaðý Müzesi de ziyaret edildi.
Zeytincilik inceleme gezisinin 3. gününde Gaziantep heyeti, önce Edremit Zeytincilik Üretim Ýstasyonunu ziyaret etti. Zeytin fidesinin üretiminden satýþýna tüm aþamalarýný yerinde inceleyen heyet daha sonra zeytinyaðý sabunu üretiminin baþarýlý temsilcilerinden Korkut Yað Sabun üretim tesisini ziyaret etti. Butik sabun üretim aþamalarý hakkýnda bilgi alan heyet, Edremit’te baþarýlý bir kadýn giriþimi örneði olan Nermin Hanim zeytin ve zeytinyaðý üretim tesisini de ziyaret etti.
Ayrýca ziyaretler kapsamýnda T.C. Tarým ve Orman Bakanlýðý Bornova Zeytincilik Araþtýrma Enstitüsü Müdürü Dr. Ünal Kaya’da ziyaret edildi. Ziyaret sonunda NTO Meclis Baþkaný Karabacak tarafýndan Enstitü Müdürü Dr. Kaya’ya hediye takdim edildi.
Gaziantep Ýnceleme heyeti içerisinde, GTO Yönetim Kurulu Baþkan Yardýmcýsý Mehmet Tatar, GTO Yönetim Kurulu Üyeleri Sinan Bay, Mustafa Eryoldaþ, Ömer Iþýk ve Ahmet Özgözükara, Gaziantep Ticaret Borsasý, Nizip Ticaret Borsasý, ziraat odalarý ve zeytincilik sektöründen temsilciler yer aldý.
![]()
![]()
![]()
![]()