ANKARA GAZÝANTEPLÝLER DERNEÐÝ’NDE YENÝ BAÞKAN MEHMET GÜRPINAR
GAZÝANTEP’ÝN ANKARADAKÝ ORTAK SESÝ VE GÜCÜ OLACAÐIZ
Ankara Gaziantepliler Derneði gerçekleþtirdiði olaðan genel kurulu ile Yönetim Kurulu Baþkaný olarak Mehmet Gürpýnar’ý seçti. Yeni Baþkan Gürpýnar, “Yeni dönemde de Derneðimiz Baþkentte Gaziantep’imizi temsil eden sivil toplum örgütü olmanýn sorumluluk bilinciyle Gaziantep’in tanýtýmýna, ekonomik, sosyal ve kültürel geliþimine her platformda destek ve katký vermeyi amaçlýyoruz” dedi.
Ankara Gaziantepliler Derneði olaðan genel kurulda, TBMM Bürokratý Gaziantepli Mehmet Gürpýnar’ý oy birliði ile baþkan seçildi. Yönetimi ile yeni görevine baþlayan Baþkan Gürpýnar, “21 Þubat 1989 yýlýnda Gaziantep’in kültürel deðerlerini tanýtmak amacýyla kurulan derneðimiz, Ankara'da yaþayan Gaziantepli hemþerilerimizin birlik, beraberlik ve dayanýþmalarýný saðlamak için çeþitli etkinlikler düzenlemekte, Üniversite eðitimi için Ankara’ya gelen maddi durumu iyi olmayan Gaziantepli öðrencilerimize hayýrsever hemþerilerimizden burs saðlayarak gençlerimizin eðitimine katkýda bulunmaktadýr. Derneðimiz 32 yýldýr Ankara’da Gaziantep ve Gazianteplilere hizmet etmenin onur ve gururunu yaþamaktadýr” dedi.
SANAL DERNEKLERE KARÞI 32 YILDIR DÝMDÝK AYAKTA
Baþkan Gürpýnar, birçok sanal derneðin yalnýzca tabelasýnýn bulunduðu fakat icraat noktasýnda geride kaldýklarýný vurgulayarak 32 yýldýr ayakta duran tek dernek olduklarýný belirtti. Baþkan Gürpýnar, Gaziantep’in Ankara’daki ortak sesi olacaklarýný belirterek, “Yeni yönetim kurulumuz Bürokrat, Doktor, Avukat, Ýþ adamý ve sanatçý mesleklerine sahip hemþerilerimizden oluþmaktadýr. Yeni dönemde de Derneðimiz Baþkentte Gaziantep’imizi temsil eden sivil toplum örgütü olmanýn sorumluluk bilinciyle Gaziantep’in tanýtýmýna, ekonomik, sosyal ve kültürel geliþimine her platformda destek ve katký vermeyi amaçlamaktadýr. Kamu kurumlarý, yerel yönetimler, sivil toplum örgütleriyle koordineli etkinlikler gerçekleþtirerek Gaziantep ve Gazianteplilerin Ankara’daki ortak sesi ve gücü olmayý hedeflemektedir” ifadelerine yer verdi.
Yönetim Kurulu Þöyle;
Baþkan : Mehmet Gürpýnar (Bürokrat / TBMM)
Baþk. Yard. : Mehmet Ýspir (Emk. Bürok. / Emniyet)
Baþk. Yard. : Adnan Tatar (Ýþ Adamý)
Genel Sekr. : Aycan Güçlü (Ýþ Kadýný / Gay.Men. Dan.)
Sayman : Ekrem Karacan (Öðretmen /Tercüman)
Üyeler; Dr.Peyman Altan (Doktor), Mehmet Yýlmaz (Bürokrat/ Enerji Bak), Cumhur Böler (Opera Sanatçýsý), Av. Mustafa Kaya (Avukat)
Denetim Kurulu
Bülent Samlý (Ýþ Adamý), Mehmet Çapan (Müfettiþ/ Ýçiþleri Bak.), Þahin Kýlýç (Ýþ Adamý)
Onur Kurulu
Muharrem Dalkýlýç, Doç. Dr. Süleyman Hengirmen, Dr. Mehmet Apikoðlu
![]()