![]()
NTO Baþkaný özyurt Nizip'in Ýhracatý 10 Yýlda 7 Kat ArttýNizip Ticaret Odasý (NTO), B2B e-ihracat platformu TradeValley firmasý iþbirliði ile Nizip Ticaret Odasý üyelerine özel, ihracat ve e-ihracat konulu web semineri düzenlendi.Seminerin açýlýþ konuþmasýný yapan NTO Yönetim Kurulu Baþkaný Sayýn Mehmet özyurt Bilgi teknolojilerinde ki geliþmeler, tüm dünya ekonomilerini etkisi altýna almýþ ve globalleþme sürecini hýzlandýrmýþtýr dedi.Mevcut ihracat þeklimizde e-ticaret ile yeni bir sürecin baþladýðýný ifade eden NTO Baþkaný özyurt sözlerini þu þekilde sürdürdü: Yani ürün ve hizmetinizin dijital mecralar üzerinden yurtdýþýndaki pazarlara daha kolay eriþimini saðlayan e-ihracat siteleridir. Bunlardan birisi de TradeValley firmasýdýr. Dünya artýk e-ihracata yönelmektedir ve özellikle gençlerimiz markalarýyla birlikte giriþimlerini bu yönde tanýtmalarý gerekiyor. Nizip ilçemiz nüfusu, sanayi ve ihracatý ile birçok ilden daha büyüktür. Bölgenin kalkýnmasý için müteþebbis ruha sahip üyelerimiz ile yerel deðil küresel ölçekte uluslararasý pazarlara yönelik çalýþmalar yapýlmaktadýr. Ýlçemizde sabun, zeytinyaðý, bitkisel yað, antepfýstýðý, bulgur, ofis mobilyasý, sakýz, halat, LPG tanký üretimi yapan firmalarýmýz ayný zamanda ihracatta yapmaktadýr. 2020 yýlýnda 113 ülkeye 105 firmamýz tarafýndan 172.929.480 USD ihracat gerçekleþtirilmiþtir. 2011 yýlýnda 25.332.804 USD olan ihracatýmýzý 10 yýlda 7 katý arttýrmýþýz. Her yýl ihracat yapan firmalarýmýzýn sayýsý da artmaktadýr. Ýlçemizde mevcut Nizip OSB ve yeni oluþturacaðýmýz OSB ile birlikte üretim ve ihracatýmýzda artýþ gösterecektir. Ayrýca Odamýz ihracatýmýzý artýrmak amacýyla yurt dýþý iþ gezileri düzenlemektedir. Bu hafta Gaziantep, Kilis ve Nizip'li firmalarýn da bulunduðu 28 kiþilik heyetimiz Dubai gerçekleþtirilen Gulfood 2021 Gýda Fuarý'na katýldýlar ve bu güne kadar gerçekleþtirdiðimiz 22 yurtdýþý iþ gezimize 526 kiþi katýlmýþtýr. Yönü üretime ve ihracata dönük ilçemizde Gaziantep Gümrük Baþmüdürlüðü baðlý Gümrük Müdürlüðü kurulmasýný tüm platformlarda dile getiriyorum. çünkü ilçemiz hem ipek yolu üzerinde hem de birçok sektöre öncülük edecek firmalarýmýz bulunmaktadýr. Nizip Gümrük Müdürlüðü'nün kurulmasý Gaziantep ilimizin üretim ve ihracatýný destekleyecektir. Odamýz ayný zamanda geleneksek üretilen Nizip Sabunu, aromasý ile ön plana çýkan Nizip Zeytinyaðý ve tadý ile farklý bir lezzet sunan Nizip Patlýcaný için coðrafi iþaret tescili yapýlmýþtýr. Pandemi dolayýsýyla elimizi sabunla yýkamanýn önemli olduðunu hepimiz biliyoruz bu nedenle geleneksel yöntemlerle üretilen Nizip Sabunu' muza olan talebin artmasýný diliyorum. Dünyayý etkisi altýna alan Clubhouse ‘da bile Ýhracat Konuþuyoruz baþlýðýyla açýlan odalarda faklý ülkelerden katýlýmcýlar ile ihracat gerçekleþmek isteyen kiþiler iþbirliði nasýl yaparýz, destekler nelerdir ve ihracat konusunda tüm bilgiler konuþulmaktadýr. Bilgisayar oyunlarýmýz bile yurtdýþýnda büyük ilgi görmektedir. Gençlerimizin biran önce e-ihracata yönelmelerini tavsiye ediyorum. Deðerli katýlýmcýlara ve seminerin düzenlenmesinde emeði geçen Güçlü bey ile Belgin hanýma teþekkür ederim þeklinde konuþtu.Açýlýþ konuþmasýnýn ardýndan TradeValley Satýþ ve Ýþ Geliþtirme Direktörü Güçlü Ýlalmak tarafýndan katýlýmcýlaraihracatta kullanýlan yeni yöntemler, e-ihracatla oluþabilecek fýrsatlar ve firmalarýn e-ihracata nasýl baþlayabilecekleri konularýnda bilgiler verildi.Sorularýn cevaplanmasý ile son bulan web seminere NTO üyeleri ve firma temsilcileri de katýldý.