Nizip Belediyesi ve Nizip Ýlçe Milli Eðitim Müdürlüðü arasýnda imzalanan protokol kapsamýnda, kýrsal mahallelerdeki ilkokul, ortaokul ve birleþtirilmiþ sýnýflý ilkokul öðrencilerine mangala oyun seti hediye edildi.
Hazýrlanan setler, Ýlçe Milli Eðitim Müdürlüðü’nce oluþturulan ekip tarafýndan öðrencilere takdim edilerek mangala oyunu ile ilgili bilgiler verildi.*
Yapýlan çalýþmayla ilgili bilgi veren Nizip Belediye Baþkaný Mehmet Sarý, Milli zeka oyunu mangalanýn yeniden canlanmasý ve yaygýnlýðýnýn artmasý için hazýrlanan setlerin öðrencilere çok þey katacaðýna inandýðýný söyledi.
“Mangala Oynamayan Kalmasýn” protokolü kapsamýnda öðrencilerin zeka ve strateji becerilerini geliþtirmek, baþarýlarýný üst seviyelere çýkarmak ve sosyalleþmelerini saðlamak amacýyla Türk zeka ve strateji oyunu olan mangala oyun setleri hazýrlanýp Ýlçe Milli Eðitim Müdürlüðü’nce öðrencilere daðýtýldýðýný söyleyen Baþkan Sarý, buradaki amacýmýz özü asýrlar öncesine dayanan milli oyunumuz mangala’nýn nesilden nesile aktarýlmasýný saðlamaktýr dedi.
* *