Nizip Bölge Trafik Denetleme ekipleri kazalarýn yoðun olduðu bölgede yük ve yolcu taþýmacýlýðý yapan araç ve otobil sürücüleriyle yüz yüze iletiþim kurarak hem eðitim veriyor hemde sürücülerin dinlenmesini saðlýyor.
Nizip Bölge Trafik Denetleme Ýstasyon Amirliði ekipleri kaza riskinin ve kazalarýn yoðun olduðu D-400 karayolunda, yük ve yolcu taþýmacýlýðý yapan araç ve otomobil sürücülerine yönelik yapýlan denetimlerde yüz yüze iletiþim trafik eðitimi verilmekte ve uzun süreli araç kullanan sürücüler dinlenme çadýrlarýnda
dinlenmeleri saðlanýyor.
Polisler yapýlan eðitimler kapsamda sürücülere; Araçlarýn Taþýma Yetki Belgesi, Araç Tescil Belgesi, Sürücü Belgesinin yeterliliði, Mesleki Yeterlilik Belgesi (SRC) ve Zorunlu Mali Sorumluluk Sigortasý gibi yaptýrýlmasý ve araçta bulundurulmasý gerekli evraklarýn eksiksiz olarak bulundurulmasý,
Trafik ve yol güvenliðine iliþkin araçlarýn teknik ve fiziki þartlarýnýn uygun durumda, araçta bulundurulmasý zorunlu malzeme ve gereçlerin ise mevsim koþullarý da dikkate alýnarak (yangýn söndürme cihazý, ilk yardým çantasý, çekme halatý, takoz vb.) kullanýlabilir durumda olmasýnýn önemi,
Özellikle uzun mesafe araç kullanan þoförlerin mevzuatta belirtilen araç sürme sürelerine ve hýz kurallarýna uymalarý, gerekli olmasý halinde yedek þoför bulundurulmasý, emniyet kemeri kullanýlmasý, takograf cihazý kullanýmý ve cihaza takýlý sürücü belgesi ile diyafram kartýnýn aracý kullanan kiþiye ait olmasý gerektiði konularýnda bilgilendirme yapýldý.
Kural ihlalleri ve kazalarýn en aza indirilebilmesi amacýyla belirtilen denetim ve eðitim faaliyetleri kesintisiz þekilde devam edeceði belirtildi.
![]()
![]()
![]()
![]()