Hani hep "Utanmaz Kalem" dedik, "Utanmaz Kalem" diye baþlýk attýk ya, "Kalem de Utanýr" "Kalem de Sýkýlýrmýþ"
Affýnýza sýðýnarak bu hafta yazacaklarýmý ve söyleyeceklerimi utanarak dile getirmek istiyorum.
O mis gibi, pýrlanta gibi, pýrýl pýrýl gençler, geleceðimizin teminatý, yarýnýn Anne ve Babalarý gençlerimiz baþta olmak üzere Ýlçemiz Yetkilileri, Kamu Kurum ve Kuruluþlarý, Oda Baþkanlarý, Mahalle Muhtar adaylarý ve Mahalle Muhtarlarý, Mahalle Bekçileri ve Anne ve Babalara sesleniyorum.
Alkol ve madde baðýmlýlýðý, son günlerde karþýlaþtýðýmýz en büyük tehlikelerden hatta dertlerden birisi oldu, özellikle gençlerimiz için devasa bir yükseliþe geçti.
Sessizliðe bakýlýrsa, sanki ve ortalýk güllük gülüstanlýk, her sey çok doðal, gayet normalmiþ gibi bir izlenim var.Ne yazýk ki çevremizde bu kadar olan biteni bir dizi film, bir sinema filmi izler gibi izlemeye, bir þarký, bir türkü dinler gibi dinlemeye, kulaðýmýzýn pasýný gidermeye baþladýk.
Meydan bu kadar boþ mu kaldý ki, birileri para kazanmak için, dýþarýdan ilçemize ********** madde her neyse gönderecek, buradan birileri teslim alacak ve yine para için gençleri zehirleyecek, göz yumacak ve acýmayacak ve kimse kimseye merhamet etmeyecek.
Oysa ne demiþti Peygamberimiz Rasulullah Sallallahu Aleyhi ve Sellem, iyiliði emretmenin ve k?ötülüðü yasaklamanýn üç mertebesi bulunduðunu þ?öyle açýklamýþtý:
“Sizden herhangi biriniz bir k?ötülük g?ördüðünde onu eliyle deðiþtirsin. Eðer buna güç yetiremez se diliyle deðiþtirsin. Buna da güç yetiremez se kalbiyle (buðz etsin). Bu ise imanýn en zayýf mertebesidir.
Madde baðýmlýlýðý büyük bir dert, Devletimiz baþta olmak üzere tüm Kamu Kurumlarýmýz, giderek artan bu derde karþý yoðun bir çaba içinde. Ancak kamunun dýþýnda, sivil alanda da konuyla yakýndan ilgilenilmesi gerektiðini düþünüyorum. Her þeyi Devlet'ten beklememiz gerektiðine vurgu yapacak olursak, sokakta duran Çöp Konteynýrýna çöpü dökmez, sokaða dökersek, belediye iþçisinin ne suçu olabilir ki. Parklarda, orada burada Kamu mallarýna zarar verirsek, zarar verene göz yumarsak, yetkilileri suçlamaya hakkýmýz var mý.
Hepimiz þapkamýzý çýkaralým, hepimiz elimizi taþýn altýna sokalým, hepimiz düþünelim ve hepimiz; "Bana Deðmeyen Yýlan Bin Yýl Yaþasýn" demekten vazgeçelim. O yýlan döner dolanýr, önce elimize yapýþýr, sonra ayaðýmýza dolanýr, en sonunda tepemize çýkar boynumuza dolanýr.
O yýlan bin yýl deðil kara yere yaþasýn, pis ve haram para uðruna miss gibi gençlerimiz zehirleniyor, gençlerimiz bir bir elden gidiyor, gençlerimiz ölüyor, öldürülüyor.
Bzim derdimiz gençlerimiz, siz hâlâ zehirli Yýlan derdindesiniz.
Daha kaç yuva daðýlacak, daha kaç ******* iþlenecek, daha kaç kiþi intihar edecek te yaþamýna son verecek.