Nizip ilçesinde yýllarýn esnafý, iþ yerinde bulunan atýl tahta paletleri geri dönüþtürüyor.
Nizip Ýlçesinde *Bosh ve Buderus kombi ve klima satýþý yapan Ali Muzaffer Diker, kendisine hobi edinerek atýl paletleri deðerlendirmeye baþladý. Ýþletmeye gelen atýl paletleri toplayan Diker, kurmuþ olduðu atölyede, paletlerle sandýk, taký kutularý, oyuncak kutusu, çalýþma masasý, sandalye, katlanabilir merdiven ve avize yaptý.*
Diker, NRT muhabirine, iþyerine gelen ürünlerle beraber çok fazla palet biriktiðini belirterek, bunlarý yakmak veya imha etmek yerine deðerlendirme konusuna fikirler ürettiðini dile getirdi.
Þu anda paletlerden kurduðu atölyede sandýk, taký kutularý, oyuncak kutusu, çalýþma masasý, sandalye, katlanabilir merdiven ve avize gibi benzeri ürünler ürettiðini belirten Diker, þunlarý kaydetti:
"Bu tür çalýþmalarla hem zamanýmý deðerlendiriyorum hem de yeni þeyler öðrenerek mutlu oluyorum. Dünyanýn þuan da en çok ihtiyacý olan þey tasarruftur. Malum dünyanýn artan nüfusu itibariyle çok ciddi tüketimler var ve bu tüketimlerin bir kýsmýný geri dönüþümden saðlamak çok mümkün. Ben biraz da bu durumu dikkat çekmek istiyorum. Bence herkesin ruhunu dinlendirecek ve zamanýný deðerlendirecek birer hobisinin olmasý gerektiðini düþünüyorum. Çünkü boþ duran beyin, problem üretir, insaný yorar ve farklý yönlere çeker. Bunun için yeni þeyler öðrenmemiz ve üretmemiz lazým." dedi.