2009 Yýlýnda sürekli 2 aylýk periyotlar ile yayýn hayatýna baþlayan Türkiye’nin 4 dilde (Arapça-Ýngilizce-Farsça-Türkçe) yayýn yapan ekonomi dergisi Ortadoðu Business 12 yaþýna girmenin gururunu yaþýyor.
2009 Yýlýnda sürekli 2 aylýk periyotlar ile yayýn hayatýna baþlayan Türkiye'nin 4 dilde (Arapça-Ýngilizce-Farsça-Türkçe) yayýn yapan ekonomi dergisi Ortadoðu Business 12 yaþýna girmenin gururunu yaþýyor.
Ön kapaðýndan itibaren haberlerini soldan saða Ýngilizce - Türkçe, Arka kapaðýndan itibaren ise haberlerini saðdan sola Arapça - Türkçe olan Ortadoðu Business'ýn orta kýsýmda ise Ýran ile ilgili haberlerini Farsça - Türkçe yayýnlamakta.
Yayýn hayatýna 12 yýl önce Ýngilizce - Türkçe ile baþlayan ilerleyen yýllarda Arapça ve Ýran'ýn resmi dili Farsçayý katarak Türkiye'nin 4 Dilde yayýn yapan ilk ve tek ekonomi Dergisi Ortadoðu Business 63.Sayýsýný yayýnladý.
Türkiye'nin 4 dilde (Arapça - Ýngilizce - Farsça - Türkçe) yayýn yapan ekonomi dergisi Ortadoðu Business'ýn 63.sayýnýn ön kapak konusu Ülkemizin Biliþim sektörünün önde gelen firmasý Mefapex Biliþim Teknolojileri Yönetim Kurulu Baþkaný Faik Öztürk yer aldý.
Ön Kapak konusu Mefapex Biliþim Teknolojileri Yönetim Kurulu Baþkaný Faik Öztürk, Pandemi döneminde Biliþim sektöründe verdikleri hizmetleri ve hedeflerini ayrýntýlý bir þekilde derginin iç 7 sayfasýnda 3 dilde (Arapça - Ýngilizce - Türkçe) olarak anlattý.
Arka Kapak Arapça konusu ise Cumhurbaþkaný Recep Tayyip Erdoðan'ýn davetlisi olarak Ankara'ya gelen Irak Baþbakaný Mustafa Kazými'nin resmi temaslarý ve toplantýlarý yer aldý.
Dergi her sayýsýnda olduðu gibi 63.sayýsýnda da dolu dolu içerikle okuyucularý ile buluþtu.
Ortadoðu Business'in 63. Sayýsý ve tüm sayýlarýný E-Dergi olarak web sitesi www.ortadogubusiness.com adresinden okunabilir, sayfalarýný mail atabilir, yazýcýdan çýkýþ alýnabilir ve sosyal Medya'dan paylaþýlabilir.
12 yýldýr iki ayda bir yayýnlanan ve ülkemizin 4 dilde Arapça - Farsça - Ýngilizce Türkçe yayýnlanan ulusal tek ekonomi dergisi olan Ortadoðu Business, daðýtýmýnýn yapýldýðý Suudi Arabistan, Ýran, Mýsýr, Birleþik Arap Emirlikleri, Suriye, Irak, Lübnan, Katar, Sudan ve Ürdün'de büyük bir ilgiyle takip ediliyor. 12 yýl önce ilk sayýsýný Türkçe ve Ýngilizce olarak yayýnlayan, 2. sayýdan itibaren Arapça ve Farsçayý ekleyerek 4 dilde yayýnlanan tek dergi olma özelliðine sahip olan Ortadoðu Business þu anda 63. sayýsýna ulaþtý.
12 yýldýr Ortadoðu ülkeleri dergimizi yakýndan takip ediyor
Hedeflerinin öncelikle, Ortadoðu ülkeleri ile Türkiye arasýndaki ticareti geliþtirmek olduðuna dikkat çeken Ortadoðu Business Ýmtiyaz Sahibi ve Yazý Ýþleri Müdürü Mustafa Osanmaz, “Türkiye'nin komþu ülkelerle vizeyi kaldýrmasý ile Suriye ve Irak'ý kendimize hedef seçtik. Bu nedenle dergimizi Türkçe ve Ýngilizce yayýnlamaya baþladýk. Bu durum bize büyük artý deðer kazandýrdý. Komþu ülkelerdeki büyükelçilikler, bölge Valileri, ticaret ve sanayi odalarý ile birçok firma dergimize 12 yýldýr büyük ilgi göstererek yakýndan takip ediyorlar. Özellikle bazý haberlerinde Arapça ve Farsça olarak verilmesi yönündeki talepler üzerine Ortadoðu Business'i 2. sayýdan itibaren Türkçe-Ýngilizcenin yaný sýra Arapça - Farsça olarak da yayýnlamaya baþladýk. Dergimizin içeriðini ön kapakta Türkçe-Ýngilizce, arka kapakta ise Türkçe- Arapça olarak vermeye baþladýk. Ýran ile alakalý haberlerimizi de Farsça - Türkçe olarak yayýnlamaya devam ediyoruz. Önemli görülen ve bölge ülkeleri için ticaretin geliþtirilmesinde rol oynayacak haberlerimizi her sayýmýzda 4 ayrý dilde yayýnlýyoruz” diye konuþtu.
Her sayýmýz sabýrsýzlýkla bekleniyor
Mustafa Osanmaz, 2 ayda bir yayýnlanan Ortadoðu Business dergisinde Türkiye'den, Gaziantep'ten ve komþu ülkelerden ekonomi ve þirket haberlerine, bölgenin önde gelen kiþilerin makale ve görüþlerine yer verdiklerine iþaret etti.
Osanmaz, “Dergimize hem Türkiye genelinden, hem de Ortadoðu ülkelerinden o kadar çok yoðun talep ve ilgi var ki, her sayýmýz sabýrsýzlýkla bekleniyor” dedi.
Yayýnladýklarý dergi ile Ortadoðu ülkeleri ve Türkiye arasýnda ticari bir yakýnlaþmaya katký saðladýklarýna dikkat çeken Mustafa Osanmaz, bunun önemli bir misyon ve baþarý olduðunu kaydetti. Osanmaz, elde ettikleri bu baþarýyý yakýn zaman içerisinde uluslararasý boyuta taþýmak hedefinde olduðunu da sözlerine ekledi.
Kaynak : ÝHA
![]()