Çeker ailesinden bir hizmet daha*
Gaziantep’in ve ilçemizin *tanýnmýþ iþ insanlarýndan Volkan Grup Yönetim Kurulu Baþkaný Bilal Çeker’in kýzý Ayfer Feyza Çeker Fýstýklýk Mahallesi’ne eczane açtý.
Eczanenin açýlýþýna Þehitkamil Belediye Baþkaný Rýdvan Fadýloðlu, Eczacýlar Odasý Baþkaný Ýrfan Demirci, Bilken Yumurta Yönetim Kurulu Baþkaný Kenan Uygur ve kentin çok sayýda tanýnmýþ ismi de katýldý. Eczanenin açýlýþý ile birlikte Eczacýlar Odasý Gaziantep Þube Baþkaný Ýrfan Demirci tarafýndan Ayfer Feyza Çeker’e Eczacýlýk Rozeti takýldý.
Fýstýklýk Mahallesi’ne Çeker Ailesi tarafýndan böyle bir hizmet kazandýrýlmasýndan dolayý mutlu olduklarýný dile getiren Þehitkamil Belediye Baþkaný Rýdvan Fadýloðlu, “Fýstýklýk bölgesi Þehitkamil’de nüfusu çok hýzlý artan, planlý büyüyen bir mahallemiz. Bu mahallenin sosyal ihtiyaçlarý da var. Bu noktada belediye olarak yapýlan sosyal ihtiyaçlarýn yanýnda özel sektöründe yapmasý gereken yatýrýmlar vardý. Hayýr sahibimiz vasýtasýyla mahalleye yeni bir saðlýk ocaðý yapýldý. Ýnþallah en kýsa sürede hizmete girecek. Ayný zamanda onun yanýnda 112 Çaðrý Merkezi var. Bu bölgedeki insanlarýmýzýn ihtiyacý olduðunda da anýnda ulaþabilecek bir sistem. Diðer taraftan da bu bölgede yaþayan insanlarýmýzýn ilaç ihtiyacýný karþýlamak adýna eczane ihtiyacý vardý. Sað olsunlar Bilal Çeker, kýzý Feyza hanýmla birlikte buraya güzel bir yatýrým yapýldý. Hayýrlý uðurlu olsun. Allah saðlýk sýhhat afiyet versin. Tabi gönül ister ki pandemi sürecinin dýþýnda daha rahat maskesiz bir ortamda bu mutluluðu paylaþalým. Ýnþallah o günlerde gelecek. Bu vesileyle tüm hemþerilerimizden maske, mesafe ve temizliðe dikkat etmelerini rica ediyorum. Feyza hanýma hayýrlý olsun diliyorum. Allah helalinden bol kazançlar versin” ifadelerinde bulundu.
Bölgede eczane ihtiyacýný karþýlayacak bir hizmet noktasý daha açmanýn mutluluðunu yaþadýklarýný belirten Eczacýlar Odasý Gaziantep Þube Baþkaný Ýrfan Demirci, “Eczanelerin özellikle bu pandemi sürecinde önemi çok ciddi bir þekilde ortaya çýktý. Eczaneler bu süreçte birinci basamak saðlýk hizmet sunucusu olarak da kabul edildi. Bu son 10 aylýk dönemde özellikle raporlu ilaçlarýn eczanelerden hekime, saðlýk tesisine baþvurmadan verilmesi sürecini eczaneler baþarýlý bir biçimde yürüttü. Buradaki amaç hasta iki tane yere gitmesin bir yere gitsin. Dolaysýyla bulaþ riskinin azalmasýný saðlayabilir miyiz þeklindeydi? Bunu da baþardýk. Devletin maske daðýtýmýna yardýmcý olduk. Yeni kurulan mahallelerde eczacý haným gibi arkadaþlarýmýzýn eczane açmalarý da bizi memnun ediyor. Ýlaca ulaþabilmenin kolay olmasý önemlidir. Bereketli bir iþ hayatý geçirmesini diliyorum” þeklinde konuþtu.
Gaziantep’in tanýnmýþ Ýþ Ýnsanlarýndan Bilal Çeker ise kýzý Ayfer Feyza Çeker’in eczane açýlýþýnda yaptýðý konuþmada “Öncelikle Rýdvan Fadýloðlu’na teþekkür ediyorum. Fýstýklýk Mahallesi bildiðimiz, gördüðümüz mahalle deðildi. Buralarý gördük sanki yeni bir Karataþ yaratýlmýþ gibi, çok planlý, çok projeli ve çok güzel bir mahalle ortaya çýkmýþ. Biz de buna duyarsýz kalmadýk. Bu mahallede eczanenin eksikliðini hissettik ve kýzýmýn eczanesini burada açmaya karar verdik. Ýnþallah burada mahalle halkýna, þehrine ve hastalara hizmet edecek. Açýlýþta bizleri yalnýz býrakmayan Þehitkamil Belediye Baþkanýmýz Rýdvan Fadýloðlu’na, Eczacýlar Odasý Baþkanýmýz Ýrfan Demirci’ye, dostlarýma, akrabalarýmýza teþekkür ediyorum” açýklamalarýna yer verdi.*
Eczacý Ayfer Feyza Çeker ise eczanenin açýlýþýnda þöyle konuþtu: “Saðlýk danýþmanlýðý rolüne bugünden itibaren mezun olup eczacýlýk yeminini ettikten sonra bugün resmi adýmýmý atmýþ bulunmaktayým. Elimden gelenin en iyisini yapacaðýma bir kez daha söz veriyorum. Katýlýmlarýndan dolayý Þehitkamil Belediye Baþkanýmýz Rýdvan Fadýloðlu’na, Eczacýlar Odasý Baþkanýmýz Ýrfan Demirci’ye ve sevenlerimize teþekkür ediyorum.”
Konuþmalarýn ardýndan kurdele kesimi ve hayýr dualarýyla birlikte açýlýþý gerçekleþtirilen Çeker Eczane’sinin Avrupa Standartlarýna uygun bir eczane olduðu vurgusu yapýlarak Eczacýlar Odasý Gaziantep Þube Baþkaný Ýrfan Demirci tarafýndan Çeker Eczane’sini açan Ayfer Feyza Çeker’e Eczacýlýk Rozeti takýldý.

*