![]()
Nizip Ticaret Odasý (NTO) ile Halk Bankasý arasýnda Paraf Ticari Kredi Kartý ile Güvenceli Tedarik Zinciri Finansmaný Anlaþmasý imzalandý.NTO Yönetim Kurulu Baþkaný Mehmet özyurt ve Halk Bankasý Gaziantep Bölge Koordinatörü Aziz Arslan'ýn imzaladýðý protokolle satýcýya tahsilat güvencesi, alýcýya da 18 aya kadar vade imkanýyla ödeme esnekliði sunulacak.Ýmzalanan protokol ile NTO üyelerinin tamamýnýn yararlanabileceðini belirten Yönetim Kurulu Baþkaný Mehmet özyurt, Halkbank Paraf ticari kredi kartý sayesinde NTO üyelerinin vadeli mal alým satýmý, bankalardan kredi çekmekte ve çek senet gibi iþlemlerinde yaþadýðý problemler sona erecek dedi.Alýcý ve satýcýnýn güven içinde alýþveriþ yapmasýnýn önünün açýldýðýný ifade eden NTO Baþkaný özyurt sözlerini þu þekilde sürdürdü: Bu kart sayesinde çek-senet takibi yapmadan, tahsilat derdiyle uðraþmadan, güven içinde mallarýmýz satýlacaktýr. Satýlan mal bedelini, tahsilat riski taþýmadan, Halk Bankasý garantisiyle, peþin ya da taksitli olarak alýnabilecek. Mal almak isteyen de bankadan kredi bulma veya satýcýnýn kendi çek-senedini kabul edip etmeme derdine düþmeyecek. Bu kartla malýný alacak ve ödemesini de 1,5 yýla ulaþan esnek vade ile yapabilecektir. Yani kýsaca, mal almak gerekince bu kartla para ödemeden satýn alma yapýlabiliniyor. Satýcý da bu kimdir diye endiþe etmeden, malýný güvenle satýp, parasýný bankadan tahsil edecek. Böylece hem alýcý hem de satýcý, nakit akýþlarýný rahatlatacaktýr. Bu anlaþma, kazan-kazan anlayýþýnýn bir örneðidir, yine bu kartýn üyelerine baþka indirim ve avantajlý kampanyalar da sunmaktadýr. Tüm üyelerimiz, Halk Bankasý tarafýndan ciro ve kredibiliteye göre belirlenecek limitler dahilinde hem satýcý hem de alýcý olarak bu sistemden yararlanabilecek. Tedarik zincirini güven altýna alacak bu sistem, üyelerimizin kredi faizlerinin düþmesine de yardýmcý olacaktýr. Düþen finansman maliyetleri, firmalarýmýzýn yatýrým ve üretim için teþvik edecek. üyelerimizin ve dolayýsýyla ülkemizin finansal istikrarý güçlenecek. Ben hem TOBB'ye hem de Halk Bankasý'na böyle bir uygulamayý baþladýklarý için teþekkür ediyorum. Bu anlaþmanýn Nizip'teki sanayicimize, esnafýmýza ve tüccarýmýza hayýrlý olmasýný diliyorum þeklinde konuþtu.Halk Bankasý Gaziantep Bölge Koordinatörü Aziz Arslan ise Paraf Ticari Kredi Kartý ile Güvenceli Tedarik Zinciri Finansmanuygulamasý ile NTO üyesi alýcý ve satýcýlar arasýndaki nakit akýþýný düzenleyecek olan bu hizmet, tedarik zincirinde tüm ticari iþlemler Halkbank güvencesi ve Paraf avantajlarýyla gerçekleþtirilecektir. Protokolünün þehrimize ve ülkemize hayýrlý olmasýný diliyorum dedi.Düzenlenen imza törenine Halk Bankasý Gaziantep Bölge Ticari ve KOBÝ Pazarlama Bölüm Müdürü Ali Sarý ve Halk Bankasý Nizip Þube Müdürü Haceli Gildiroðlu da katýldý.Satýcý ve Alýcý Firmalar Ýçin Saðlanan Avantajlar için týklayýnýz.