NÝZÝP TÝCARET BORSASI AKREDÝTASYON GELÝÞTÝRME DENETÝMÝNÝ TAMAMLADI*
2021 yýlý Mart-Nisan aylarýnda gerçekleþtirilmesi planlanan Akreditasyon Belgelendirme Denetimleri öncesinde Akredite Oda/Borsalar zoom uygulamasý kullanarak uzaktan baðlantý yöntemiyle Akreditasyon geliþtirme denetimleri düzenleniyor.
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliði (TOBB) Akreditasyon Sistemi kapsamýnda, üyelerine iki dönemdir 5 yýldýzlý hizmet sunan Nizip Ticaret Borsasý akreditasyon geliþtirme denetimini tamamladý.
Gerçekleþtirilen denetimde Nizip Ticaret Borsasý akreditasyon standardýný oluþturan yönetim ve borsa mevzuatý, mali yönetim, insan kaynaklarý yönetimi, iþ planlamasý ve yönetimi, haberleþme ve yayýnlar, bilgi ve iletiþim teknolojileri kullanýmý, üye iliþkileri, kalite, iletiþim aðý, politika ve temsil, bilgi, danýþmanlýk ve destek, iþ geliþtirme ve eðitim, borsacýlýk faaliyetleri baþlýklarý altýnda ki kriterler denetlendi.
Türk Loydu Denetçisi Özlem Özkan Bocutoðlu tarafýndan 27 Ekim 2020 tarihinde gerçekleþtirilen denetime, Nizip Ticaret Borsasý Yönetim Kurulu Baþkaný Ýbrahim Sarý, Yönetim Kurulu Baþkan Yardýmcýsý Ahmet Polat, Yönetim Kurulu Üyesi Kemal Osanmaz, Genel Sekreter M. Eray Ölçal, Genel Sekreter Yrd. Akreditasyon Birim Sorumlusu Abuzer Küpeli ve Nizip Ticaret Borsasý personelleri katýldý.
Düzenlenen geliþtirme denetimi hakkýnda bir açýklama da bulunan Nizip Ticaret Borsasý Yönetim Kurulu Baþkaný Ýbrahim Sarý, “ Akreditasyon sisteminin yaþayan bir süreç olduðunu ve bu durumun süreklilik arz ettiðini belirterek TOBB 'un Akredite borsalarý arasýnda yer alan Nizip Ticaret Borsasý’nýn, *üyelerine Avrupa'da *bulunan muadilleri seviyesinde *kaliteli hizmet sunduðunu ifade etti.”
Baþkan Sarý, Türk Loydu Denetçisi Özlem Özkan Bocutoðlu’na Ticaret Borsasý'nýn kuruluþu, yapýsý, faaliyetleri ve projeleri ile ilgili bilgiler vererek Borsanýn stratejik plan ve hedefleri hakkýnda bilgi aktarýmýnda bulundu.*
Baþkan Sarý ayrýca, Nizip Ticaret Borsasý üyelerinin her zaman en iyi hizmete layýk olduðunu ve bu sebeple kalite ve akreditasyon süreçlerini önemsediklerini belirterek, bu amaç doðrultusunda daima üyesine en iyi hizmeti veren bir Borsa olma hedefine odaklandýklarýný belirtti.