Nizip’te, evinde bilgisayar ve interneti olmayan öðrenciler için Akçakent Ýlkokulu ve Ortaokulu tarafýndan Akçakent Taziye evinde EBA sýnýfý oluþturuldu. Öðrenciler online eðitim alabilecek, isterlerse derslerin ardýndan kalýp tekrar yapabilecek.
Akçakent Ýlkokulu ve Ortaokulu yönetimi tarafýndan evinde bilgisayar ve interneti olmayan öðrenciler için Taziye evinde EBA sýnýfý oluþturdu. Sabah ve öðleden sonra 12'þer kiþilik olmak üzere 60 öðrenci, oluþturulan sýnýfta dönüþümlü olarak 12'þer kiþi olarak online eðitimlerini alabiliyor.
Akçakent Ýlkokulu ve Ortaokulu Müdürü Bahadýr Göðüþ, EBA sýnýfýna gelen öðrencilerin Akçakent Mahallesinde interneti ve bilgisayarý olmayan öðrencilerin olduðunu söyledi.
''internete eriþimi olmayan, evde bilgisayar veya internet araçlarý olmayan öðrencilerimizin bu sistemden yararlanmalarý için uyguladýðýmýz bir projedir. Burada çeþitli ikramlarda bulunuyoruz. Ýnternet eriþimleri ve bilgisayarlarý olmadýðý için veya çok kardeþli olduklarý için EBA ile hiçbir þekilde tanýþmamýþ öðrencilerimiz var. Onlarý burada EBA ile tanýþtýrdýk. Öðretmenleriyle birlikte derslere katýlým gerçekleþtirmelerini saðlýyoruz. Haftanýn 5 günü dersleri olduðu için hafta içi buradalar.
Akçakent Ýlkokulu ve Ortaokulu Aile Birliði Baþkaný Murat Kekçe ise taziye evinin EBA sýnýfýna dönüþümünü saðlayan bilgisayarlarýn alýmýný yapan hayýrseverlere teþekkür etti.
EBA Sisteminden faydalanan öðrenciler ise, Bugün burada çok güzel þeyler öðrendim. Arkadaþlarýmla tanýþtým mutlu oldum. Öðretmenimle canlý ders iþlerken çok mutlu oldum. Burada ki ahocalarýma bana yardýmcý olduklarý için çok teþekkür ederim" dediler.