Eðitimde sýnýrlý olarak okul öncesi ve 1’inci sýnýflara baþlatýlan yüz yüze eðitimin kapsamý 2, 3, 4’üncü sýnýflar 8’inci ve 12’nci sýnýflarý da kapsayacak þekilde geniþletildi.Nizip Milli Eðitim Müdürü Cengiz Gündeþ, tüm ilkokullarýn 12 Ekim'de baþladýðýný söyledi.
Gündeþ.*Okul öncesi ve ilkokul 1'inci sýnýflarda 21 Eylül'de haftada 1 gün uyum eðitimi ile baþlayan ve sonraki hafta 2 güne çýkarýlan eðitime þimdi dahil olan ilkokul 2'nci, 3'üncü ve 4'üncü sýnýf öðrencileri de haftada 2 gün yüz yüze eðitim alacaklarýný söyledi.
Nizip Milli Eðitim Müdürü Cengiz Gündeþ, Okula geden ya da gitmeyen hiçbir çocuðun eðitimden geri kalmamasý için gidemeyenler için de uzaktan eðitime takibi saðlanacak. Okula gitsin veya gitmesin tüm kademeler de öðrenciler, okula gitmemiþ sayýlýp, sýnýf tekrarý gibi bir duruma düþürülmeyecek. Ancak uzaktan eðitimde yine öðrencilerin derslere katýlýmýyla ilgili takip yapýlacaðýný söyledi.
Gündeþ, Ortaöðretim kurumlarýnda 5. sýnýf, 6. sýnýf, 7. sýnýflar için þu aþamada bir planlama yapýlmaz iken 2021 LGS'ye girecek olan 8. sýnýf sýnav öðrencileri mevcut þartlarda okullarýnda devam eden kurs programlarýna ilave olarak, normal ders akýþlarýný da bölünmüþ sýnýflarda ve farklý zaman dilimleri içerisinde almalarý planlanacaðýný belirtti.
![]()