Yüz yüze eðitimin çok sýnýrlý bir þekilde yapýlmasý, kýrtasiye sektörünü olumsuz etkiliyor. Ürünleri raflarda kalan esnaf, devletten destek bekliyor.
Tüm dünyayý etkisi altýna alan corona virüsü salgýný, eðitim hizmetlerinin yavaþlamasý nedeniyle kýrtasiye sektörünü de derinden etkiledi. Uzaktan eðitim sürecinde faaliyetlerini yavaþlatmak zorunda kaldýklarýný belirten kýrtasiyeciler “Kýrtasiyeciler olarak 2019-2020 eðitim öðretim yýlýnýn ikinci döneminden bu yana neredeyse hiç iþ yapamadýk, ürünlerimiz raflarda kaldý” dedi.
Sektörün ayakta kalabilmek için bir çýkýþ yolu aradýðýný söyleyen kýrtasiyeciler, 2020-2021 eðitim öðretim yýlýnda yüz yüze eðitim baþlangýç tarihinin 21 Eylül'e ertelenmesi ve bu tarihte sadece okul öncesi ve birinci sýnýflar için yüz yüze eðitimin baþlatýlmasýnýn sektör için yine umutlarý boþa çýkarttýðýný kaydettiler.
Geçen seneye oranla yüzde 60'lýk bir gelir kaybýna uðradýklarýný söyleyen kýrtasiyeci esnafý, salgýn döneminden önce bin liraya yakýn olan gelirlerinin artýk 300-400 liraya kadar düþtüðünü ifade etti. Okullarýn açýlmadýðý sürece kýrtasiyecilerin büyük sýkýntýlar yaþayacaðýný söyleyen esnaflar, sektörün ancak okullarda yüz yüze eðitimin tekrar baþlamasý ile hareketlilik kazanacaðýný vurguladýla
![]()