Miniklerin ders zili 21 Eylül’de çalýyor
Son günlerde Türkiye’nin çok sayýda noktasýnda artan koronavirüs vakalarýnýn ardýndan Milli Eðitim Bakanlýðý eðitimle alakalý izlenecek yol haritasý belirledi. Bu kapsamda bir açýklama yapan Nizip Milli Eðitim Müdürü Cengiz Gündeþ, öncelikle okul öncesi ve birinci sýnýflarýn yüz yüze eðitime baþlayacaðýný ve daha sonra da sýnýftaki öðrenci sayýsýndaki azalma ile birlikte yüz yüze eðitimi Bakanlýðýmýz tarafýndan genel e yaymaya planladýðýný ifade etti. Gündeþ, tarafýndan yapýlan açýklamada yüz yüze eðitim, ilk olarak 21 Eylül Pazartesi günü baþlanacak.
Veli rýzasýnýn önemine dikkat çeken Milli Eðitim Müdürü Cengiz Gündeþ, ilkokul birinci sýnýf öðrencilerinin uyum haftasýnda bir gün, daha sonra ise haftada iki gün olacak þekilde okula gideceklerinin de altýný çizdi. Gündeþ'in açýklamasýnda: "21 Eylül'den itibaren geçecek üç haftanýn sonunda diðer kademelerde ve sýnýflarda eðitim-öðretime baþlama konusunda süreci yeniden deðerlendireceðini.Yüz yüze eðitime baþlama konusunda veli rýzasý, bizim için önemlidir. Velilerimiz isterlerse öðrenciyi yüz yüze eðitime göndermeme konusunda mazeret beyan edebilirler. Bu durumda öðrencimiz, uzaktan eðitime devam edecek ve devamsýz sayýlmayacaktýr." dedi.