Nizip ilçesinde bir sokak köpeðinin saldýrýsýna uðrayan 13 yaþýndaki çocuðun kolunda derin ýsýrýk yarasýna yol açtý.
Nizip’te Eyup Sultan Mahallesi’nde, önceki gün akþam saatlerinde sokak köpeklerine yem veren 13 yaþýndaki.E.Y., evinin önüne yem verdiði bir sokak köpeði tarafýndan sol kolundan *ýsýrýldý.*
Komþusu ve annesi tarafýndan Nizip Devlet Hastanesi Mehmet Cankesen Acil Ünitesine *kaldýrýlan E.Y.’ye, müdahalede edildi.Yaralý çocuða, kuduz ve tetanoz aþýsý yapýldý.*
E.Y., sokak hayvanlarý konusunda da þunlarý söyledi: “Biz de insanlýk olarak buradaki hayvanlarý besliyoruz ama bu konuda dikkat etmemiz gerektiðini yeni öðrendik. Ben hayvanlarý çok seviyorum o günde her zaman yaptýðým gibi beni ýsýran sokak köpeðini besliyordum dedi. 13 yaþýndaki E.Y Gaziantep Büyükþehir Belediyesi sokak hayvanlarý konusunda bir an önce çalýþma yapmalý.” dedi.
Öte yandan Nizip’te sýk sýk köpek saldýrýsý yaþandýðýný ifaden Mahalle sakinleri önceki yýllarda gündeme gelen hayvan barýnaðý konusunu hatýrlatarak, “Sokakta yaþayan köpekler, Nizip gibi büyük bir ilçenin en büyük sorunlarýndan ifadesini kullandýlar.