Birecik Ýlçesinde Hayýrsever Ýþ Adamý Birecik Ticaret ve Sanayi Odasý Baþkaný Sadettin Bilgin Birecik ilçesinde yine ilklere imza atmaya devam ediyor.
Hayýrsever iþ Adamý Sadettin Bilgin, Kendi Adýný Taþýyan Hacý Sadettin Bilgin Külliyesi Temeli Birecik Kaymakamý Dr. Fatih Çelikkaya, Birecik Belediye Baþkaný Mahmut Mirkelam, Bilgin Group Yönetim Kurulu Baþkaný Ýþadamý Yusuf Ý.Bilgin, Ýþadamý Kadir Bilgin, Ak Parti Birecik ilçe Baþkaný Vahap Aktar, ilçe müftüsü Mustafa Kaya, Birecik Ticaret ve Sanayi Odasý Meclis üyeleri, vatandaþlar ve hayýrsever iþ adamý ailesi katýlýmý ile Ýlçe müftüsü Mustafa Kaya tarafýndan okunan duanýn ardýndan kurban kesilerek temel atma töreni gerçekleþtirildi.
Hayýr, Sever iþ Adamý Sadettin Bilgin, Birecik ilçemizin ihtiyacý olan ve þehrimizi trafik yoðunluðundan kurtulacak Hacý Sadettin Bilgin Külliyesinin temeli attýk Birecik Kaymakamý Dr. Fatih Çelikkaya’ya, Birecik Belediye Baþkaný Mahmut Mirkelam’a cami arsasýný tahsis eden projesinden itibaren vermiþ olduðu desteklerden dolayý yeniden teþekkür ediyorum dedi.
Bilgin Group Yönetim Kurulu Baþkaný Ýþadamý Yusuf Ý.Bilgin ise çok mutluyuz çünkü Birecik ilçemiz için acilen ihtiyaç olan Birecik ilçemizin en büyük Camisi ve ilk Külliyesi Hacý Sadettin Bilgin Külliyesinin Temellerini Birecik Kaymakamý Dr. Fatih Çelikkaya, Birecik Belediye Baþkaný Mahmut Mirkelam ve beraberindeki heyet ile attýk. Ýlçemiz için hayýrlý uðurlu olsun ayrýca Birecik Kaymakamý Dr. Fatih Çelikkaya ve Birecik Belediye Baþkanýmýz Mahmut Mirkelam `a teþekkür ediyoruz. Bilgin ailesi olarak daha önce ise okullar, taziye evleri, saðlýk ocaklarý ve kültür Merkezi yaptýrdýklarýný dile getiren Bilgin
cami yapmanýn maneviyatýnýn çok farklý bir duygu olduðunu belirterek tüm hayýrsever iþ adamlarýnýn bu duyguyu yaþamalarýný temenni ettiklerini ifade etti.
Hacý Sadettin Bilgin Külliyesi:
.000 m2 alana kurulacak olan 3 bin Kiþinin ibadet yapabileceði Ýçinde Gasilhane Cenaze Yýkama Yeri, Morg, Erkek Bayan Taziye Evi, Kuran Kursu, Ýmam Evi ve otopark `ý bulunan, Ýlçenin en büyük Camisi ve ilk Külliyesi olma özelliðini taþýmaktadýr.