Þemsettin GÜRPINAR, (RTÜK) Baþkan Yardýmcýlýðýna atandý

Þemsettin GÜRPINAR, Radyo ve Televizyon Üst Kurul ( RTÜK ) Baþkan Yardýmcýlýðý görevine asaleten atanmýþtýr.

1958 yýlýnda Gaziantep’te doðan Þemsettin Gürpýnar, lise öðrenimini Nizip lisesi Fen bölümünde, Lisansýný Hacettepe Üniversitesi Saðlýk Ýdaresi bölümünde, Yüksek Lisansýný Gazi Üniversitesi Kamu Yönetimi ve Yönetim Bilimleri dalýnda “Motivasyonun Personel Yönetimindeki Rolü” konulu tez çalýþmasý ile tamamladý.
Ýþ hayatýna 1980 yýlýnda Sanayi ve Ticaret Bakanlýðýnda baþlayan GÜRPINAR sýrasýyla Ankara Numune Hastanesinde Ýdari Müdür, Yüksek Öðrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüðünde Müdür, Daire Baþkaný ve Genel Müdür Yardýmcýsý görevlerinde bulundu. Görevde bulunduðu sürede genel yayýn yönetmenliði ve yazý iþleri müdürlüðünü de yaptýðý “Yurt-Kur” dergisini çýkarmýþ olup ayrýca üniversite gençliðine yönelik “Kahvaltý Alýþkanlýðý” projesi dâhil sosyal kültürel ve sportif birçok projelerde görev aldý.
1995 yýlýnda Radyo ve Televizyon Üst Kuruluna atanan GÜRPINAR, “Radyo Televizyon Yayýnlarýnda Öz Türkçe Kullanýmý ve Yabancý Dillerden Etkileþim” adlý tez çalýþmasý ile Üst Kurul Uzmaný unvanýný aldý. Üst Kurul Uzmaný olarak görev yaptýðý süreçte, karasal lisans tahsisine dair“T1 tipi Ulusal Televizyon yayýn Lisansý Seçme Özelliði Sýralama Ýhalesi”, Avrupa Birliði ile yürütülen müzakerelere iliþkin “Ýstatistik Faslý” çerçevesinde Brüksel’de yapýlan “Euro Stat Tarama Toplantýlarýnda” çalýþma ve komisyon üyesi olarak görev aldý. Radyo ve televizyon yayýnlarýna yönelik çýkarýlan “RTÜK Dergisi” nin genel koordinatör ve yazý iþleri müdürlüðünü yaptý. “Reklam Gelirleri Üst Kurul Payý Yönetmenliði” ve “Ýzlenme Ve Dinlenme Oraný Ölçüm Yönetmenliði” hazýrlanmasý çalýþmalarýnda bulundu.
Ayrýca Yüksek Öðrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Vakfý yönetim kurulu üyeliði ve RTÜK Vakfý yönetim kurulu baþkanlýðý görevlerinde bulundu. Ýngilizce bilen Gürpýnar Evli ve iki çocuk babasýdýr