Nizip Ýlçe Milli Eðitim Müdürlüðü tarafýndan organize edilen Nizip Ticaret Odasý sponsorluðunda ve ev sahipliðinde düzenlenecek olan 2019-2020 eðitim öðretim yýlý ortaokullar arasý bilgi yarýþmasý kura çekimi Nizip Ticaret Odasý Meclis Toplantý Salonunda gerçekleþti.16 Martta baþlayacak olan bilgi yarýþmalarýna Nizip ve çevre köylerinde bulunan 44 Ortaokul katýlacak.17 yýldýr Nizip Ticaret Odasý'nýn bilgi yarýþmalarýna sponsor olduðunu belirten Nizip Ýlçe Milli Eðitim Müdürü Cengiz Gündeþ þunlarý ifade etti: Bu yarýþmaya baþladýðýmýzda ilk önce sadece bilgi yarýþmasýydý ama öyle bir duruma geldi ki geleneksel hale döndü. Nizip Ticaret Odasý sadece bilgi yarýþmalarýmýza deðil diðer alanlarda eðitime maddi manevi çok alanda destek vermektedir. Her yýl düzenlenen Ayakkabý yardýmýnýn yaný sýra en önemlisi bu yýl da okula gidemeyen kýz öðlecilerimize yönelik hazýrlanan proje kapsamýnda kitap desteði saðlamýþlardýr. Bizlere her konuda desteklerini esirgemeyen Nizip Ticaret Odasý baþkanlarýna, yönetim kurulu ve meclis üyelerine þahsým ve kurumum adýna çok teþekkür ediyorum dedi.Nizip Ticaret Odasý olarak bilgi yarýþmalarýný 2003 yýlýnda baþlattýklarýný belirten Nizip Ticaret Odasý Yönetim Kurulu Baþkaný Mehmet özyurt, öðlecilerimizin kendilerini ifade etme hem becerilerini geliþtirme hem de okullarýmýzýn baþarýlarýný görme adýna bilgi yarýþmalarýný düzenliyoruz dedi.ülkemizin ve Nizip Ticaret Odasý'nýn var olduðu sürece bilgi yarýþmalarýnýn devam edeceðini ifade eden NTO Baþkaný özyurt sözlerini þu þekilde sürdürdü: 2003 yýlýnda ben baþkan vekili iken böyle bir projeyi baþlatmýþtýk. 2005 yýlýndan bu yana da þahsýmýn baþkanlýðýnda yani toplam 17 yýldýr bilgi yarýþmalarý düzenlemekteyiz. Artýk bu programýn altyapýsý oluþmuþtur. Eðitime, insanlýða, geleceðe ve çocuklarýmýza katký yapmak adýna hiçbir fedakarlýktan kaçmýyoruz. üzerimize vazife olsun veya olmasýn elimizi taþýn altýna koymaktan kaçýnmýyoruz. Ayrýca geçtiðimiz günler içerisinde kýz öðrencilerimize yönelik bir projenin içerisinde de yer aldýk ve destek olmaktan da gurur duyduk. Ýnþallah ilçemizde yetiþen gençlerimizin daha iyi yerlere gelmesi, ülkemiz adýna faydalý birer insan olmasý adýna Nizip Ticaret Odasý olarak üzerimize düþen sosyal sorumluluklarý mümkün olduðu kadar yerine getirmeye çalýþýyoruz. Bugünde bilgi yarýþmalarýnýn kura çekimini yapacaðýz bu yarýþmada bizim oda olarak tarih belirlemede gruplandýrma yapmada ve sorularýn hazýrlanmasýnda hiçbir müdahilimiz bulunmamaktadýr. Biz sadece ev sahipliði yapýyor ve öðrencilerimize verilecek hediyelere sponsor oluyoruz. Bu çalýþmalarda sürekli iþbirliði içerisinde olduðumuz Nizip Ýlçe Milli Eðitim Müdürlüðü'ne ve deðerli hocalarýmýza teþekkür eder, yarýþmada yeni bir birinci çýkmasý temennisiyle tüm okullarýmýza baþarýlar diliyorum ifadelerini kullandý.NTO Meclis Baþkaný Bekir Karabacak ise, 2003 yýlýndan bu yana gerçekten çok baþarýlý bir þekilde bilgi yarýþmalarý sürdürülmektedir. Bu milletin, öðretmenlerden ve sizlerden beklemiþ olduðu çanakkale ruhu ve mücadelesiyle öðrencilerimizi yetiþtirmenizdir. Düzenlenecek olan yarýþmada tüm okullarýmýza ve öðrencilerimize baþarýlar diliyorum þeklinde konuþtu.Gerçekleþen törene Nizip Ýlçe Milli Eðitim Þube Müdürü Halil Kendirci, NTO Yönetim Kurulu üyesi Hüseyin Yaprak ve çok sayýda Nizip'te bulunan Ortaokul müdürleri de katýldý.