CHP ÝL BAÞKANI LÜTFÝ DEMÝR NÝZÝP TEÞKÝLATINI ZÝYARET ETTÝ

Gaziantep CHP Ýl baþkaný Lütfi Demir, *CHP Ýlçe Teþkilatýný ziyaret ederek CHP Ýlçe Baþkaný Haluk Kahraman ziyaret ederek 16 Þubat 2020 tarihinde yapýlacak olan Olaðan Genel Kurul'da destek istedi.*
CHP Nizip Ýlçe baþkaný Haluk Kahraman, AK Partinin son günlerini yaþadýðýný, denizin kuruduðunu, kayaya tostladýðýný söyledi. Kahraman, vatandaþýn ekonomik sýkýntýlar çekiyor diyerek birçok konuda AK Partiyi eleþtirdi. Ýlçe Baþkaný Gaziantep Ýl Baþkanlýðýnda yapýlacak seçimde Ýl baþkaný Lütfi Demir'e destek vereceðini söyledi.*
Cumhuriyet Halk Partisi Gaziantep Ýl Baþkan Adayý Lütfi Demir, 16 Þubat’ta yapýlacak olan il baþkanlýðý kongresinde baþkanlýða seçilmesi halinde yapacaðý çalýþmalarý anlattý. Ýl baþkanlýðý kongresinde kendisi ve diðer adayýn dýþýnda üçüncü bir adayýn yer almadýðýna dikkat çeken Demir, “Üçüncü aday konusunda ortaya atýlan bazý spekülasyonlar var ancak böyle bir durum söz konusu deðil. Partimizi yýpratmaya kimsenin hakký yok. Ýki adayýn eksiði nedir, sebep ne?” diye konuþtu.
CHP Gaziantep Ýl Baþkan Adayý Lütfi Demir, En sýkýntýlý dönemde göreve geldim, bu dönemden çýktýk. Bir anda koþmayacaðýz, önümüzdeki genel seçimlerde partimizi iktidara taþýyacaðýz, 2023-2024 Yerel Seçimlerinde de Gaziantep’in tüm belediyelerini alacaðýz. Biz Ak Parti’nin korkulu rüyasý olacaðýz. Yýlmadan çalýþacaðýz” dedi.
16 Þubat’ta yapýlacak olan il baþkanlýðý kongresinde aday olan Lütfi Demir, “Gaziantep örgütü olarak geçmiþte yaptýklarýmýzla, ilke ve ideolojimizle siyasette yer alýþ biçimimizle yaptýðýmýz muhalefetle önemli bir konuma getirdiðimize inanýyorum. Bundan sonraki süreçte de hedefimiz parti politikalarýmýzýn amacý doðrultusunda toplum içindeki yerimizin ve yükümlülüðümüzün farkýnda olarak en iyisini yapmaktýr. Bunu tek baþýmýza deðil, ilçe baþkanlarýmýzla, ilçe yöneticilerimizle, gençlik ve kadýn kollarýmýz ile birlikte partiye gönül vermiþ yönetimimiz ile yapacaðýz” þeklinde konuþtu. Demir sözlerini þu þekilde sürdürdü;
“Gaziantep’in hak etmediði bir þekilde yönetildiðini düþünüyor ve iktidar tarafýndan tozpembe gösterilen þehrimizin çözülmesi gereken çok sorunu olduðunun bilincindeyiz. Biz bunlarý gündeme getirmekten asla çekinmedik ve asla çekinmeyeceðiz. Þimdi bizim tek bir hedefimiz var. Cumhuriyet Halk Partisi’nin Gaziantep’te birinci parti yapmak. Ben iddia ediyorum. Ýl baþkanlýðýný tekrar yapmam halinde Cumhuriyet Halk Partisi’nin Gaziantep’te birinci parti yapacaðým. *Yapmak için de Ýstanbul örgütlenmesini örnek alacaðýz. *Benim il baþkan adayý olarak tek bir amacým var. Partime katký saðlamaktýr. Olasý bir erken seçimde kesinlikle ve kesinlikle il baþkanlýðýndan ayrýlmayacaðým ve aday olmayacaðým. Hep ön seçimden yana oldum. Ön seçim olmazsa olmazýmýzdýr. Bizim kýrmýzý çizgimizdir. Atamaya ben her zaman karþý çýkmýþýmdýr. Eðer atamayý isteseydim þimdiye kadar belki bir iki kez milletvekili olurdum. Olanlara da saygý duyuyorum. Ben yýlmam. Benim tek sevdam Cumhuriyet Halk Partisi’ni iktidara taþýmaktýr. Baþka bir amacým yok. 37 yýldan beri partinin çeþitli kademelerinde görev yaptým. Verilmeyecek hiçbir hesabým yok. Kimse Lütfü Demir’e siyaseti boyunca yolsuzluk, hýrsýzlýk yaptý diyemez. Tek söyledikleri “ Lütfü Demir ön seçime karþý” asla böyle bir þey söz konusu deðil. Olamaz da.”
“Önce davana inanacaksýn. Sonra çalýþacaksýn ve kazanacaksýn” ilkeleriyle yola çýktýklarýný söyleyen Demir, “Geçmiþim geleceðimdir diyorum. 1988, 1989, 1991 yýllarýnda ilçe baþkaný iken koþan koþturan, coþan coþturan bir örgüt yaratmýþtým. Örgütümüzden aldýðýmýz güçle gece gündüz çalýþarak biz o günün þartlarýnda yerel yönetimleri almýþtýk. 1991’de de 8 milletvekilinden 5’ini almýþtýk. Çalýþmakla baþarýlý olunur. Önce davana inanacaksýn. Sonra çalýþacaksýn ve kazanacaksýn. Ben bu ilkelerle yola çýktým. Bu ilkeler doðrultusunda il baþkaný olduðum takdirde mevcut iktidarýn korkulu rüyasý olacaðýz. *Cumhuriyet Halk Partisi benim onurumdur, þerefimdir. Ben her zaman oturduðu koltuðun hakkýný veren bir siyasetçiyim. 16 Þubat tarihinde yapýlacak olan il kongresinde iki aday seçimlere katýlýyor. Kongrede 609 delegemiz oy kullanacak. Bu partiye emek veren herkese teþekkür ediyorum. Bu bir bayrak yarýþýdýr. Bu bayrak yarýþýnda kim seçilirse onun emrine gireceðiz