Türk Öðretmen Uluslararasý Bulmaca Yarýþmasýnda Birinci OlduNizip'te öðretmenlik yapan ve ayný zamanda MEB in zekaoyunlarý eðitimcisi olan Ali Kýlýç ;Yunanistan ýn Meis Adasýnda düzenlenen ??Megistian Aenigma Agon ?? isimli uluslararasý bulmaca yarýþmasýnda hazýrladýðýzeka problemi ile 1. oldu.Katýlýmcýlarýn üç gün boyunca problemi çözmeye çalýþtýðýný belirten Ali Kýlýç?Baþarýlý sonuç almak bir öðretmen ve MEB in zeka oyunlarý formatörü olarak çoksevindirici. Son güne kadar sorumu çözebilen olmadý. Jüri sorunun cevabýndançok etkilendi ? diye konuþtu.Ali Kýlýç; 13 yýldýr zeka oyunlarýyla ilgileniyor, görevyaptýðý Gaziantep? te il geneli zeka oyunlarý yarýþmalarý yapýyor.Ünlümatematik ve bulmaca tasarýmcýlarýyla birlikte hazýrladýklarý ??PUZZLE BOX??(BULMACA KUTUSU) isminde yurtdýþýnda yayýnlanan kitabý var.Türkiye deyayýnlamak üzere 2 kitap hazýrlýðýda var.Mekanik zeka oyuncaðý tasarýmlarýyladailgileniyor.Satranç ve dama antrenörü.MEB in zeka oyunlarý formatörü olarakzeka severlere eðitim veriyor. Nizip Kaymakamý Kemal Þahin tarafýndan belgeyle ödülendirildi.Ödül törenine Nizip Milli Eðitim Müdürü Cengiz Gündeþ, Mili Eðitim Þube MüdürüHalil Kendirci, Nizip Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi.Müdürü AhmetÇiçek katýldý.