Türk Kýzýlay Nizip'te kan baðýþlayarak hayat kurtaran vatandaþlara Nizip Ticaret Odasý (NTO) Konferans Salonunda düzenlenen törenle madalyalarý verildi.Kan baðýþçýlarýný onurlandýrmak amacýyla düzenlenen törende 35 kez ve üstü kan baðýþlayan 9 kiþiye altýn madalya, 25 kez kan baðýþlayan 10 kiþiye gümüþ madalya ve 10 kez kan baðýþlayan 51 kiþiye ise bronz madalya verildi.Türk Kýzýlay Gaziantep Kan Merkezi Müdürü Dr. Mehmet Akýncý törende yaptýðý konuþmada, Türk Kýzýlay 1968 yýlýndan itibaren din dil ýrk ayrýmý yapmadan yardýma ihtiyaç duyan tüm insanlarýn yanýnda olmuþtur ve olmaya da devam edecektir dediKan baðýþçýlarý sayesinde milyonlarca insanýn yaþama yeniden tutunduðunu vurgulayan Dr. Akýncý þunlarý ifade etti: Türk Kýzýlay'ýn görevlerinden bir tanesi de kana ihtiyacý olan hastalarýn kan ihtiyacýný temin etmektir. Biz Gaziantep Kan Baðýþý Merkezi olarak hastalarýmýzýn kan ihtiyaçlarýný temin edebilmek için yanýmýzda bulunan tüm kamu kurum ve kuruluþlara buradan tekrar teþekkür ediyorum. bu anlamlý günde 35 kez ve üstü kan baðýþlayan baðýþçýlarýmýza altýn, 25 kez kan baðýþlayan baðýþçýlarýmýza gümüþ ve 10 kez kan baðýþlayan baðýþçýlarýmýza bronz madalyalarýný takdim etmekten onur duyarým. Kanýn tek kaynaðý olan siz deðerli kan baðýþçýlarýmýzýn bu deðerli günde aramýzda olduðuz için Gaziantep Kan Baðýþ Merkezi adýna hepinize teþekkür ediyor saygýlarýmý sunuyorum þeklinde konuþtu.Konuþmalarýn ardýndan Nizip Belediyesi Baþkan Vekili Salih Uygur, NTO Yönetim Kurulu Baþkaný Mehmet özyurt, NTO Meclis Baþkaný Bekir Karabacak, Nizip Emniyet Müdürü Mustafa Yaman, Nizip Milli Eðitim Müdürü Cengiz Gündeþ, Nizip Tarým ve Orman Müdürü Mustafa Yorgancý, Türk Kýzýlay Nizip Þube Baþkaný Mehmet Genç ve Nizip Müftülüðü Vaiz Mustafa Demir tarafýndan kan baðýþçýlarýna madalyalarý verildi.Ayrýca NTO Yönetim Kurulu Baþkaný Mehmet özyurt 25 kez kan baðýþýnda bulunmasý nedeniyle gümüþ madalya ile onurlandýrýldý.Törenin sonunda Türk Kýzýlay Nizip Þube Baþkaný Mehmet Genç tarafýndan NTO Baþkaný özyurt'a Türk Kýzýlay'a vermiþ olduklarý desteklerden dolayý teþekkür belgesi takdim edildi.