NTO?dan Barýþ Pýnarý Harekatý'na DestekTürk Silahlý Kuvvetleri tarafýndan dün akþam saatlerinde baþlatýlan ve Türkiye sýnýrýný PKK/PYD ve DAEÞ terör örgütlerinden tamamen temizlenmesini hedefleyen Barýþ Pýnarý Harekatý'nýn baþarýyla sonuçlanacaðýna inandýklarýný açýklayan Nizip Ticaret Odasý Yönetim Kurulu Baþkaný Mehmet Özyurt gerçekleþen operasyonu sonuna kadar desteklediklerini ifade etti.Türkiye'nin güvenli bölge oluþturmak amacýyla Fýrat'ýn doðusuna yönelik harekat baþlattýðýný belirten Nizip Ticaret Odasý Yönetim Kurulu Baþkaný Mehmet Özyurt ?Türkiye çok uzun zamandýr terörle mücadele ediyor, orada bir terör yapýlanmasýnýn yeniden oluþmasýna ve Türkiye için bir tehdit oluþturmasýna göz yumulamaz.? dedi.Suriye?nin kuzeyinde bir terör koridoru oluþturulmaya çalýþýldýðýný belirten NTO Baþkaný Özyurt sözlerini þu þekilde sürdürdü: ?Son yýllarda Suriye?de yaþanan sýkýntýlarýn Türkiye?yi doðrudan etkilemesi, sýnýrlarýmýzdaki güvenliðin tehlikeye düþmesi ve sadece Suriye?yi deðil ayný zamanda Türkiye?yi de parçalamayý hedefleyen terör odaklarýnýn ülkemize karþý gerçekleþtirdiði saldýrýlar hepimizin canýna yakmýþtýr. Dün Türk Silahlý Kuvvetlerimizin baþlattýðý Barýþ Pýnarý Harekatý bu saldýrýlarý önlemeyi, sýnýr güvenliðimizi arttýrmayý ve güvenli bölge oluþturularak Suriyeli mültecilere yaþam alaný oluþturulmasý hedeflemektedir. Ordumuzun ve harekâta katýlan Mehmetçiklerimizin buradan muzaffer olarak çýkacaklarýna olan inancýmýz sonsuzdur. Terör bataklýklarýnýn temizlenmesi, bu temizliðin içeride ve sýnýrlarýmýzda yapýlmasý elbette geleceðin güçlü ve büyük Türkiye?sinin en önemli teminatý olacaktýr. Suriye sýnýrýnda yaþanan bu büyük sýkýntýlar Türkiye?nin ve Ortadoðu?nun ortak sorunudur. Yapýlmakta olan harekatýn baþarýyla tamamlanmasý, PKK/PYD ve DAEÞ baþta olmak üzere Türkiye?nin bölgedeki kýrmýzý çizgisini aþmaya çalýþan bütün terör örgütlerinin o bölgeden temizlenmesi gerekiyor. Bu harekatla söz konusu temizliðin gerçekleþtirileceðine inanýyor, terör guruplarýyla bölgede çatýþmakta olan Mehmetçiklerimizin bu mücadeleden muzaffer olarak çýkmalarýný temenni ediyorum.? dedi.