TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Zeki Kývanç?tan NTO?ya ZiyaretTürkiye Odalar ve Borsalar Birliði (TOBB) Yönetim Kurulu Üyesi ve Adana Sanayi Odasý Yönetim Kurulu Baþkaný Zeki Kývanç Nizip Ticaret Odasý?ný (NTO) ziyaret etti.TOBB Yönetim Kurulu Üyesi ve Adana Sanayi Odasý Yönetim Kurulu Baþkaný Zeki Kývanç NTO Yönetim Kurulu Baþkaný Mehmet Özyurt, NTO Meclis Baþkaný Bekir Karabacak, NTO yönetim kurulu ve meclis üyeleri tarafýndan karþýlandý.Gerçekleþen ziyarette açýklama yapan TOBB Yönetim Kurulu Üyesi ve Adana Sanayi Odasý Yönetim Kurulu Baþkaný Zeki Kývanç þunlarý ifade etti: ?TOBB Yönetim Kurulu üyeleri olarak oda ve borsalarýmýzý ziyaret etmekteyiz. Bu ziyaretler kapsamýnda oda ve borsalarýmýzýn sorunlarýný dinleyerek problemleri ve istekleri toparlayýp TOBB Yönetim Kurulu?na götürüyoruz. Yönetim kurulunda TOBB Baþkanýmýz Rifat Hisarcýklýoðlu ile birlikte bu konularý inceleyip hangilerine çözüm üretilebilir, bu sorunlar nerede konuþabilir ile ilgili çalýþma yapýlacaktýr. Bugün Nizip Ticaret Odasý?nýn sorunlarýný dinleyip isteklerini mümkün olduðunca karþýlamaya gayret göstereceðiz.? þeklinde konuþtu.Yapýlan ziyaretten dolayý duyduðu memnuniyeti dile getiren NTO Baþkaný Mehmet Özyurt ?TOBB Yönetim Kurulu Üyesi ve Adana Sanayi Odasý Yönetim Kurulu Baþkaný Zeki Kývanç ile Nizip?in sorunlarý hakkýnda görüþmeler yapacaðýz.? dedi.Nizip Ticaret Odasý?nýn 1962 yýlýnda kurularak günümüz itibari ile 1400 faal üyesine hizmet ettiðini belirten NTO Baþkaný Özyurt sözlerini þu þekilde sürdürdü: ?Nizip Ticaret Odasý 2012 yýlýnda ilk Akredite olan 60 oda borsa içerisinde yer almýþtýr. Nizip?te iki organize sanayi bölgesi bulunmaktadýr. Ýkinci açýlan ek organize sanayi bölgesi ile birlikte 100 firmamýz bulunmakta yarýsý faal halinde yarýsý da inþaat veya proje aþamasýndadýr. Nizip; fýstýk, sabun, zeytinyaðý, ofis mobilyacýlýðý, bulgur, mercimek, tekstil, bitkisel yaðlar ve ikinci el oto galeri sektörleri ile ihracat merkezi konumuna gelmiþtir. Eðer bugün biz Nizip?i bir ilçe deðil il olarak görmüþ olsaydýk Türkiye genelindeki ihracat sýralamasýnda ilk otuz ile otuz beþinci il arasýnda yer almýþ olacaktýk. Biz yine bunla yetinmeyerek oda olarak ihracatçý sayýmýzýn arttýrýlmasý ile ilgili proje ve faaliyetlerimizi sürdürmekteyiz. 2012 yýlýnda çalýþmalara baþlayarak Nizip Zeytinyaðýmýzýn ve Nizip sabununun coðrafi iþaretini aldýk ve diðer ürünlerimizin coðrafi iþaretleri için çalýþmalarýmýzý sürdürmekteyiz. Ayrýca son dönemde Avrupa Birliði?ne coðrafi iþaret için müracaat edilen otuz beþ ürün içerisinde Nizip Zeytinyaðý da yer almaktadýr. Nizip Zeytinyaðýnýn coðrafi iþaretinin Avrupa Birliði?nde tescilinin yapýlmasý için gerekli yerlere müracaat yapmýþtýr. Nizip Ticaret Odasý?nda yapmýþ olduðunuz ziyaretten dolayý þahsým ve Nizip Ticaret Odasý adýna teþekkür ediyorum.? ifadelerini kullandý.Konuþmalarýn ardýndan NTO Yönetim Kurulu Baþkaný Mehmet Özyurt, NTO Meclis Baþkaný Bekir Karabacak, NTO yönetim kurulu ve meclis üyeleri tarafýndan TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Zeki Kývanç?a Nizip?in sorunlarý ve çözüm önerileri ile ilgili bilgiler verildi.Ziyaretin sonunda TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Zeki Kývanç ve NTO Yönetim Kurulu Baþkaný Mehmet Özyurt tarafýndan karþýlýklý hediye takdimi yapýldý.