Güvenli Okul Güvenli Gelecek Projesi Nizip?te Baþladý?Güvenli Okul Güvenli Gelecek? projesi, Millî Eðitim Bakaný Ziya Selçuk, Ýçiþleri Bakaný Süleyman Soylu ile Aile, Çalýþma ve Sosyal Hizmetler Bakaný Zehra Zümrüt Selçuk?un katýlýmýyla düzenlenen protokol imza töreniyle hayata geçti. Bu proje kapsamýnda okullarýn açýlmasýyla birlikte baþlangýç aþamasýnda 5 bin 329 polis, bin 506 jandarma ve 20 bin özel güvenlik görevlisi olmak üzere 81 ilde toplam 26 bin 835 personel görev yapacak.Uygulama Proje kapsamýnda Nizip Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi?nde Nizip Emniyet Müdürlüðü tarafýndan ilk uygulama yapýldý.Bu konuda bir açýklama yapan Nizip Milli Eðitim Müdürü Cengiz Gündeþ, okullar güvenlik açýsýndan öncelik derecelerine göre 4 kategoriye ayrýldý. Jandarma bölgesinde, birinci ve ikinci derece öncelik derecesindeki okullarýn tamamýna sabit görev yapan özel güvenlik görevlisi görevlendirildi.Ayrýca bu iki kategorideki okullar, en az 3 kiþilik devriyelerle rutin olarak kontrol edilmesi saðlanacaðýný söyledi.Gündeþ, Okullarda muhakkak güvenli eðitim koordinasyon görevlisi bulunmasý, bunlarýn gerek okul yöneticileriyle gerek okul aile birlikleriyle gerekse okullarda gerçekleþecek bütün olaylarda emniyet güvenlik görevlileriyle gerekli irtibatý kurarak tedbirler alýndýðýný ifade etti.