Okullarda Ders Zili Çaldý18 milyon öðrenci ile 1 milyon öðretmen için ders zili çaldý. 2019-2020 eðitim-öðretim yýlý 9 Eylül 2019 tarihinde zil çalarak baþladý. Yeni eðitim-öðretim yýlý yenilikleri ile beraber baþladý. Teneffüs süreleri 10 dakikadan 15 dakikaya çýkarýldý ve 18-22 Kasým 2019 tarihinde ilk ara tatil yapýlacak. Sömestýr (15 Tatil ) ise 20-31 Ocak 2020 tarihinde yapýlacak. Okullarda ikinci dönem 3 Þubat 2020?de baþlayacak ve ikinci ara tatil 6-10 Nisan 2020?de yapýlacak. 2019-2020 eðitim-öðretim yýlý 19 Haziran 2020?de sona erecek. Yaz tatili süresi 11 haftaya düþürüldü.Nizip?te ise ikibin 500 öðretmen ile 50 bin 300 öðrenci ders baþý yaptý. Ýlçemizde inþaatý devam eden okullarýn tamamlanamamasýndan dolayý bu senede sýnýflar bir hayli kalabalýk olacak. Bir sýnýfta normal þartlarda 30 öðrenci olmasý gerekirken bazý sýnýflarýn 50 kiþinin üzerinde olduðu görüldü. Okullarýn açýlmasý ile velilerin ekonomik yönden problemler yaþadýðý görüldü. Okullarda ders kitaplarý ücretsiz olarak verilmekte, ancak yardýmcý kitaplar, kýrtasiye malzemesi ile okul kýyafetlerinin velilerin bütçesini zorladýðý görülüyor. Milli Eðitim Bakanlýðý kýyafetler konusunda yetkiyi okul aile birliklerine vermiþ bulunuyor. Her okulun okul aile birliði kararlarý doðrultusunda o okulun kýyafetleri belirleniyor.Yeni eðitim-öðretim yýlýnýn tüm öðrenci-öðretmen ve velilere hayýrlý olmasýný diliyorum. Ýnþallah eðitim-öðretim sistemimiz bu yýl köklü bir çözüme kavuþur ve önümüzdeki yýllarda hem öðrenciler hemde öðretmenler sistemli bir þekilde eðitim-öðretime katkýda bulunurlar. Ülkemizde eðitim-öðretim sistemi artýk deneme-yanýlma yönetminden çýkarýlýr ve bir an önce sistemsel bir çözüme kavuþur.