KARKAMIÞ BELEDÝYESÝ?NDEN ?EÐÝTÝM GÖNLÜLLÜLERÝ? SEFERBERLÝÐÝ Karkamýþ Belediye Baþkaný Ali Doðan?ýn öncülüðünde kurulanKarkamýþ Eðitim Gönüllüleri ve Yardýmlaþma Derneði faaliyetlerine baþladý. Karkamýþ Belediye Baþkaný Ali Doðan, ilçede ve çevreköylerde ekonomik zorluklardan dolayý eðitime devam edemeyen ya da yeterlieðitim alamayan öðrencilerin eðitim faaliyetlerinden daha iyi þartlardayararlanmalarýný saðlamak amacýyla dernek kurulmasýna karar verdi. Bölgedeeðitime ve kalkýnmaya verdiði önemle bilinen Baþkan Doðan?ýn hayata geçirdiðiilk projesi, eðitim alanýnda oldu. Karkamýþ Eðitim Gönüllüleri ve YardýmlaþmaDerneði?nin kurulmasýna öncülük eden Karkamýþ Belediyesi?nin, toplumsalyardýmlaþma ve dayanýþmaya büyük önem verdiðini belirten Ali Doðan, bölgenin veülkenin yararýna olacak her türlü projeyi desteklemeye devam edeceklerinivurguladý. ?KÖTÜLÜKLERÝN TEMELÝNDE EÐÝTÝMSÝZLÝK YATAR?Karkamýþ Belediyesi olarak her alanda olduðu gibi eðitime debüyük önem verdiklerini belirten Ali Doðan, bölgedeki öðrencilerin eðitimlerinedestek olarak, vatanýna ve milletine baðlý bireylerin yetiþmesine katkýsaðlayacaklarýný söyledi. Günümüzde, bilgi ve birikim adayarak topluma faydalýolunabileceðini savunan Ali Doðan, bir toplumda yaþayan bireylerin eðitim vekültür seviyesinin o toplumlarýn geliþmesindeki temel yapý taþlarý olduðunadikkat çekerek, ?Her alanda donanýmlý insan gücüne sahip toplumlarýn,üstesinden gelemeyeceði sorun yoktur. Çaðdaþ, ilkeli ve geliþmiþ ülkeler,eðitime verilen önem sayesinde dünyaya yön veren toplumlar haline gelmiþlerdir.Kötülüklerin temelinde eðitimsizlik yatmaktadýr. Bizlerde ilçemizi daha ileriyetaþýmak için yarýnlarýmýz olan çocuklarýmýzýn eðitimini önemsiyoruz? dedi. DERNEÐE YAPILAN BAÐIÞLAR EÐÝTÝME KATKI OLARAK DÖNECEKKarkamýþ Eðitim Gönüllüleri ve Yardýmlaþma Derneði?neyapýlacak baðýþlar, ilçede ekonomik yetersizlikler sebebiyle eðitimine devametmekte güçlük çeken dar gelirli ailelere de büyük katký saðlayacak. Derneðin faaliyet alanlarýna yönelik olarak da açýklamayapan Ali Doðan, ?Karkamýþ ve Barak?ta dar gelirli vatandaþlarýmýzýnçocuklarýnýn eðitim masraflarýný karþýlamakta güçlük çektiklerini tespit ettik.Özellikle çocuk sayýsý fazla olan ailelerde bu tür sorunlarýn daha sýkyaþandýðýna þahit olunca, ilk iþ olarak göreve geldiðimiz gün dernekçalýþmalarýmýzý baþlattýk. Kurduðumuz dernek sayesinde öðrencilerimiz eðitimbaþta olmak üzere sosyal ve kültürel anlamda da kendilerini yetiþtirmeolanaðýna sahip olacak. Dernek, sadece öðrencilerimize para yardýmý yapmaklakalmayacak. Bunun yanýnda tarih gezileri, kültürel etkinlikler ve kariyerbuluþmalarý da düzenleyerek çocuklarýmýzýn ufkunun açýlmasýnda da önemligörevler üstlenecektir? ifadelerini kullandý. ?SOSYAL BELEDÝYECÝLÝK ANLAYIÞIYLA HAREKET EDÝYORUZ?Karkamýþ Belediyesi olarak halka karþý sorumluluklarýnýnbilincinde bir yönetim sergilediklerine dikkat çeken Doðan, ?Þehirlerin veülkenin kalkýnmasýnýn yolu yerel yönetimdeki baþarýlý çalýþmalardangeçmektedir. Sosyal belediyecilik çerçevesinde halkýn istek ve ihtiyaçlarýnayönelik çalýþmalar yaparak baþta eðitim olmak üzere, kültür, sanat ve ekonomikanlamda da memleketimizin kalkýnmasý için çalýþmalarýmýzý sürdüreceðiz?þeklinde konuþtu.Dernek yönetiminde, her mahalleyi temsilen köylerden ve ilçemerkezinden birer gönüllü üye yer alýyor.Karkamýþ Eðitim Gönüllüleri veYardýmlaþma Derneði?nin baþkanlýk görevine Necmettin Zeki Cengiz?in getirildiðibelirtildi.