Yýlýn ilk Beng Fýstýðý ödüllendirildiYeni yýlýn ilk mahsulü olan beng fýstýðýný üreten çiftçi Duhan Danabaþ Nizip Ticaret Borsasý tarafýndan ödüllendirildi.Nizip?e baðlý Yeþerti Kýrsal Mahallesi?nden Duhan Danabaþ, yetiþtirdiði ilk mahsul beng fýstýðýný Nizip Ticaret Borsasý?na getirdi.Nizip Ticaret Borsasý Yönetim Kurulu Baþkaný Ýbrahim Sarý, çiftçi Duhan Danabaþ?ý yarým altýn ile ödüllendirerek tebrik etti.Fýstýk üretimini teþvik etmek için ilk mahsulün ödüllendirildiðini ifade eden Baþkan Sarý ödül töreninde þunlarý söyledi. Nizip Ticaret Borsasý olarak Antep Fýstýðý üretimini teþvik etmek adýna her yýl olduðu gibi bu yýl da ilk mahsulü getiren çiftçimizi ödüllendirdik. Yeþerti Kýrsal Mahallesi?nden dün bizi arayarak taze beng fýstýðýný yetiþtirdiðini söyleyen çiftçi Duhan Danabaþ?a çok teþekkür ediyorum? dedi.Fýstýk rekoltesinin geçen yýla oranla bu yýl düþük olduðunu söyleyen Nizip Ticaret Borsasý Yönetim Kurulu Baþkaný Ýbrahim Sarý; ?Ancak bu yýl üründe kaliteyi yakaladýðýmýzý düþünüyorum, 2019 Yýlý Fýstýk sezonunun yöremiz çiftçilerine hayýrlý ve bereketli olmasýný diliyorum? diye konuþtu.Teþvik amaçlý yapýlan ve geleneksel hale gelen ödül dolayýsýyla Nizip Ticaret Borsasý Yönetim Kurulu Baþkaný Ýbrahim Sarý baþta olmak üzere Meclis ve Yönetim Kurulu üyelerine teþekkür eden Çiftçi Duhan Danabaþ ise, daha verimli, daha kaliteli bir sezon için daha çok çalýþacaklarýnýn altýný çizdi.Ödül törenine Nizip Ticaret Borsasý Yönetim Kurulu Baþkaný Ýbrahim Sarý?nýn yaný sýra Meclis ve Yönetim Kurulu üyeleri katýldý.