Nizip Ticaret Odasý (NTO) sponsorluðunda ve ev sahipliðinde, Ýlçe Milli Eðitim Müdürlüðü iþbirliði ile düzenlenen Ortaokullar arasý bilgi yarýþmalarýnýn finali yapýldý.Düzenlenen final yarýþmasýnda Adile Altýnbaþ Ortaokulu birinci, Maruf Marufoðlu Ortaokulu ikinci, Yunus Emre Ortaokulu üçüncü ve Mustafa Özkaya Ortaokulu ise dördüncü oldu.Yarýþma sonucunda birinci olan Adile Altýnbaþ Ortaokulu?nun öðrencilerine tam altýn, ikinci olan Maruf Marufoðlu Ortaokulu?nun öðrencilerine yarým altýn, üçüncü olan Yunus Emre Ortaokulu?nun öðrencilerine çeyrek altýn, dördüncü olan Mustafa Özkaya Ortaokulu öðrencilerine hediye ve ayrýca yarýþmacý okullarýn müdürlerine de plaket verildi.Yarýþmanýn sonunda bir konuþma yapan Nizip Ticaret Odasý Yönetim Kurulu Baþkaný Mehmet Özyurt ?Yarýþma katýlarak baþarý gösteren tüm öðrencileri gönülden tebrik ediyorum.? dedi.Bilgi Yarýþmalarýna 16 yýldýr sponsor olmanýn onur ve sevincini yaþadýklarýný belirten NTO Baþkaný Özyurt sözlerini þu þekilde sürdürdü; ?Odamýz sponsorluðunda, Ýlçe Milli Eðitim Müdürlüðümüz iþbirliði ile düzenlediðimiz Ortaokullar arasý bilgi yarýþmasý finalinde bu heyecaný öðrencilerimizle ve sizlerle birlikte tekrar yaþamaktan büyük bir onur ve sevinç duymaktayýz. 19 Martta baþlayan bilgi yarýþmalarýna Nizip ve çevre köylerinde bulunan 44 Ortaokulumuz katýlmýþ olup, bu yýl finale Adile Altýnbaþ Ortaokulu, Maruf Marufoðlu Ortaokulu, Yunus Emre Ortaokulu ve Mustafa Özkaya Ortaokulu kalmýþtýr. Bu yarýþmalardaki amacýmýz geleceðimizin teminatý olan öðrencilerimizin bilgi ve becerilerini ölçmek, kendilerini ifade etme özgürlüðünü geliþtirmek hem de salon kültürünü aþýlamaktýr. Final yarýþmamýza teþrifleriyle bizi onurlandýran Nizip Kaymakamý Kemal Þahin?e, yarýþmanýn düzenlenmesinde emeði gecen tüm okullarýmýza, öðrencilerimizin ailelerine, deðerli Milli Eðitim Müdürümüze ve öðretmenlerimize, çalýþanlarýna ve öðrenci arkadaþlarýmýza teþekkür eder, baþarýlarýnýn devamýný diler, sevgi ve saygýyla selamlýyorum.? þeklinde konuþtu.Yarýþmaya katýlan tüm öðrencileri tebrik eden Nizip Kaymakamý Kemal Þahin ise þunlarý ifade etti: ?Nizip Ticaret Odasý?nýn sadece bilgi yarýþmalarýna deðil eðitime baþka ana sponsorluklarý da bulunmaktadýr. Eðitimle ilgili her türlü kendini gösteren ve öne çýkan öðrencilerimizi haziran ayý içerisinde Nizip Ticaret Odasý Eðitimde Baþarý Ödül Töreni?nin de ödüllendireceðiz. Nizip Ticaret Odasý?nýn eðitime vermiþ olduðu desteklerin baþka kurumlara da örnek olmasýný temenni ediyorum. Eðitime katký saðlayan bu güzel organizasyonun gerçekleþmesinde büyük katkýsý olan Nizip Ticaret Odasý yöneticilerini ve Milli Eðitim camiasýný yürekten kutlarým.? dedi.Yapýlan törene, Ýlçe Milli Eðitim Müdürü Cengiz Gündeþ, Nizip Ticaret Odasý Meclis Baþkaný Mustafa Doktoroðlu, Nizip Ticaret Odasý Yönetim Kurulu Baþkan Yardýmcýsý Bekir Karabacak, Nizip Ticaret Odasý Yönetim Kurulu Üyeleri, Nizip Ticaret Odasý Meclis Üyeleri, okul müdürleri çok sayýda öðrenci ve veli de katýldý.