Hizmet Þeref Belgesi ve Plaketleri ile Proje Ödülleri, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliði (TOBB) Baþkaný M. Rifat Hisarcýklýoðlu?nun ev sahipliðinde Cumhurbaþkaný Yardýmcýsý Fuat Oktay ve Ticaret Bakaný Ruhsar Pekcan?ýn da katýlýmýyla TOBB Konferans Salonu?nda sahiplerine verildi.?TOBB Hizmet Þeref Belgesi Törenine, Nizip Ticaret Borsasýný temsilen, Yönetim Kurulu Baþkaný Ýbrahim Sarý, Yönetim Kurulu Baþkan Yardýmcýsý Ahmet Polat, Yönetim Kurulu Üyesi Kemal Osanmaz ve Genel Sekreter M. Eray Ölçal katýldý.Törende bir konuþma yapan TOBB Baþkaný Hisarcýklýoðlu, Oda ve Borsa proje yarýþmasýnda finale kalanlarý ve camiaya uzun süredir hizmette bulunan delegeleri ödüllendirdiklerini hatýrlatarak, ?Bu tabloyla hepimiz iftihar edelim. Odalarýmýz-Borsalarýmýz adeta proje fabrikasý haline geldi. Çalýþýyor, üretiyor, þehirlerine yeni eserler kazandýrýyor, üyelerimize daha çok hizmet sunuyorlar. Sadece yurt içinde deðil, dýþarda da bayraðýmýzý dalgalandýrýyorlar. ICC?de, CACCI?de, dereceye giren, en iyi proje ödülleri kazanan, çok sayýda Oda-Borsamýz ve kadýn giriþimcimiz var. Camiamýzýn ulaþtýðý bu seviye sizlerin eseri. Hepinizle ayrý ayrý iftihar ediyorum? dedi. -Oda ve borsalar geliþiyorOda ve borsalarýmýz, reel sektörün asli hizmet merkezleri olduðundan söz eden Hisarcýklýoðlu oda ve borsalarýn kurumsal hizmet kapasitelerinin arttýðýna, dünyanýn örnek aldýðý bir yapýya dönüþtüðüne iþaret etti. ?Dijital Oda-Borsa? devrimini gerçekleþtirdiklerini ve tek durak ofis haline geldiklerini bildiren TOBB Baþkaný þöyle konuþtu: ?Odalarýmýz ve borsalarýmýz geliþtikçe, özel sektörümüze daha iyi, daha kaliteli hizmet sundular. Þirketlerimizin büyümesini, dýþarýya açýlmasýný saðladýlar. Tüm bunlarý, el birliði, gönül birliði, akýl birliðiyle baþardýk. Allah, bu ülke için emek veren, alýn ve akýl teri döken, herkesin baþarýsýný daim kýlsýn. Bizler, ?Hak ile sabýr dileyip, akýl ve ahlak ile çalýþan?, Kadim Ahilik teþkilatýmýzýn, günümüzdeki temsilcileriyiz. Mücadelemiz, ecdadýn bize býraktýðý, bu kutlu mirasýn hakkýný vermek. Biliyoruz ki, sadece þikâyet etmek, sadece talep etmek bize yakýþmaz. Sorunlarý tespit ediyor, çözüm önerileri hazýrlýyor, Cumhurbaþkanýmýzla, Meclisimizle, Hükümetimizle istiþare ediyoruz.Hepimizin malumu, Aðustos 2018?den bu yana ekonomi yavaþladý. Paramýzdaki deðer kaybý, yükselen faizler ve enflasyon hepimizin iþini olumsuz etkiledi. Þimdi seçimleri geride býraktýk.4 yýllýk seçimsiz bir döneme giriyoruz. Bu dönemde Türkiye'nin ilk gündem maddesi ?ekonomi? olmalý. Zira atýlacak çok adým, yapýlacak çok iþ var. Bu dönem, huzur dönemi olmalý. Bu dönem, yapýsal reformlar dönemi olmalý. Bu dönem, daha zengin ve kalkýnmýþ bir Türkiye için el ele çalýþma dönemi olmalý. Türkiye çok güçlü bir ülke. Yeter ki ayrýmýz, gayrýmýz olmasýn. Yeter ki birbirimizi ötekileþtirmeyelim. Hep birlikte kucaklaþalým. Bu tabloyu Türkiye'de egemen kýlarsak, þikâyet ettiðimiz birçok sorun ortadan kalkacaktýr. O yüzden diyoruz ki: ?Birliðimiz ebedi, gündemimiz ekonomi!?-Hisarcýklýoðlu?ndan 1 Mayýs ve Ramazan ayý mesajlarýYOÝKK?te, Ýstihdam Seferberliðinde, TOBB Nefes Kredisi?nde ve ihracatta olduðu gibi, bundan sonra da, Türk özel sektörü adýna çalýþmaya devam edeceklerini vurgulayan Hisarcýklýoðlu, giriþimcilerle, onlarýn asli temsilcileri olan Baþkanlarla, meclis üyeleriyle, genel sekreterlerlerle; kadýn ve genç giriþimcilerle iftihar ettiðini bildirdi.Hisarcýklýoðlu 1 Mayýs Emek ve Dayanýþma Bayramýný da kutlarken, ?En kutsal kazanç, alýn teri ile kazanýlan, helal kazançtýr. Ülkemiz için emek veren, çalýþan, alýn teri akýtan tüm emekçi kardeþlerimizin bayramýný kutluyoruz? dedi. 1 Mayýs?ý kutlamak için Þanlýurfa?ya giderken geçirdikleri kaza sonucu vefat eden iþçiler için de Allah?tan rahmet dileyen Hisarcýklýoðlu bu sene Genel Kurulun, Ramazan ayýnýn hemen öncesine denk geldiðine dikkat çekerek, ?Ramazan?ý, hem insanlýk ve hem de Ýslam âleminde, son derece zor bir zamanda karþýlayacaðýz. Zaman ne kadar zorlu olursa olsun, Ramazan ayý rahmet, bereket ve merhamet demektir. Ramazanýmýz mübarek olsun? ifadesini kullandý, -Cumhurbaþkaný Yardýmcýsý Fuat OktayCumhurbaþkaný Yardýmcýsý Fuat Oktay ise Türkiye Odalar ve Borsalar Birliði'nde düzenlenen Hizmet Þeref Belgesi Takdim Töreni'nde yaptýðý konuþmada, iþ dünyasýnýn köklü çatýsý altýnda 10'uncu, 20'nci ve 40'ýncý yýllarýný tamamlayan TOBB delegelerine hizmet þeref belgesi takdimi vesilesiyle oda ve borsa camiasýyla bir arada olmaktan mutluluk duyduðunu belirtti.Cumhurbaþkaný Recep Tayyip Erdoðan'ýn selam ve baþarý dileklerini katýlýmcýlara ileten Oktay, TOBB'un ülkede yatýrýmýn, istihdamýn, emek ve üretimin kalbinin attýðý bir platform olduðunu söyledi.Ekonomide hayata geçirdikleri reformlarýn her zaman mutfaðýnda yer alan TOBB'un ortak aklýn gereðini yapmada önemli paydaþlardan biri olduðunu dile getiren Oktay, "2017 yýlýnda TOBB öncülüðünde baþlattýðýmýz istihdam seferberliði bu iþ birliðinin en somut tezahürüdür. Ýstihdam seferberliðiyle sizlerin gayretleri sonucunda 1 milyon ilave istihdam, iþ, aþ olanaðý oluþturulmuþtur. 1 Mayýs Emek ve Dayanýþma Günü'nde sizin gibi emeðin kýymetini bilen, iþ imkâný saðlayan ve dayanýþma örneði sergileyen bir birliðin temsilcileriyle birlikte olmayý ayrýca anlamlý buluyorum. TOBB ile yürüttüðümüz istihdam seferberliðinin 2,5 milyon yeni istihdam hedefiyle 2019'da da devam edeceðine inanarak tüm emekçilerimizin 1 Mayýs Emek ve Dayanýþma Günü'nü kutluyorum." diye konuþtu.Oktay, ülkenin ekonomik hamlelerinin, sayýlarý giderek artan giriþimcilerle daha da güçlenecek yeni boyutlar kazanacaðýný ifade etti.Oktay, uluslararasý aktörlerin sadece kendi çýkarlarý doðrultusunda dünyayý þekillendirmek istemeleri, kural tanýmaz müdahaleleri ve demokrasi adýna demokrasi katliamlarýnýn, iþ dünyasý ve ihracatçýlarýn dünya pazarlarýndaki esneklik ve hýzlý hareket kabiliyetlerini çok önemli kýldýðýný belirtti.- Ticaret Bakaný Ruhsar PekcanTicaret Bakaný Ruhsar Pekcan ise konuþmasýnda, ekonominin iþ dünyasýnýn omuzlarýnda yükseldiðini belirterek, "Bu nedenle sorunlara en iyi çözümleri iþ dünyamýzla güç birliði yaparak getireceðimize ve rekabet gücü daha yüksek, daha dayanýklý bir ekonomi ile yüksek gelirli ülkeler ligine yükseleceðimize inanýyorum." dedi.Pekcan, Cumhurbaþkaný Yardýmcýsý Fuat Oktay'ýn katýlýmýyla düzenlenen, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliði'nin (TOBB) "75. Genel Kurul Hizmet Þeref Belgesi ve Plaket Takdim Töreni"ne katýldý.Göreve geldiði günden bu yana iþ dünyasýyla istiþare kurullarý kurduðunu anlatan Pekcan, istiþareye çok önem verdiklerini, gelen talepleri hassasiyetle deðerlendirdiklerini söyledi. Bakanlýða bugüne kadar 2 bin 400 civarýnda talep geldiðini bildiren Pekcan, "Bunlarýn bin 156'sý bizim bakanlýðýmýza ait, kalanlarý diðer bakanlýklarla ilgili. Bunlarýn sadece 150'sine, sebeplerini de izah ederek olumsuz cevap vermiþiz. Kalan bin 56 talebinize olumlu dönüþ yaptýk. Diðer taleplerinizi de bakanlýklara ileterek ve koordinasyon kurulu kurarak, takip ediyoruz." diye konuþtu.Pekcan, dünyadaki korumacýlýk eðilimine ve dünya ticaretindeki yavaþlamaya raðmen, bakanlýk olarak ülkenin kalkýnmasý ve finansmanýna önemli katkýlar sunmaya devam ettiklerini dile getirdi. Geçen yýl cumhuriyet tarihinin en yüksek ihracat rakamýný açýkladýklarýný hatýrlatan Pekcan, bu yýlýn ilk 3 ayýnda ihracatta artýþ olduðunu aktardý. Ýhracatýn ithalatý karþýlama oranýna da deðinen Pekcan, geçen yýlýn yüzde 75 ile kapatýldýðýný ve bu sene ise yüzde 80'lere ulaþýldýðýný kaydetti.