Nizip Ticaret Borsasý Yönetim Kurulu Baþkaný Ýbrahim Sarý 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi ve Þehitleri anma günü dolayýsýyla bir mesaj yayýnladý.Çanakkale Zaferi; bir milletin birlik ve beraberlik içinde verdiði þanlý mücadelenin unutulmaz hatýrasýdýr? diyen Baþkan Sarý mesajýna þu ifadelerle devam etti.?Tarihi þan ve þerefle dolu büyük Türk milletinin vatan sevgisinin, þehadetle imtihan olduðu Çanakkale Zaferi?nin bir yýldönümünü daha kutlamanýn gurur ve mutluluðunu yaþýyoruz. Tarihte eþine az rastlanan bu büyük destan, yaklaþýk 850 sene süren fetihler ile üç kýtada hükümran olan atalarýmýzýn, Anadolu?yu savunma ve vatan ilan etme savaþýdýr. Bu zafer ayný zamanda aziz milletimizin, varlýðýna yönelmiþ ve artýk sabýr sýnýrlarýný zorlayan tehditler için neleri göze alýp, nasýl baþarabileceðimizin emsalsiz bir örneði olmuþtur.Vatan topraklarýmýzý ve baðýmsýzlýðýmýzý korumak uðruna baþta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve onun silah arkadaþlarý tarafýndan verilen bu þanlý mücadeleyi hiçbir zaman unutmamalýyýz. Her anýnda, her satýrýnda insanlýk onurunun yer aldýðý bu destan, tarihimizin en hüzünlü ve ayný zamanda en onurlu zaferidir. Bu zafer milletimizin baðýmsýzlýða olan inancýný arttýrarak, savaþýn yalnýzca öldürmekten ibaret olmadýðýný tüm dünyaya bir kez daha hatýrlatmýþtýr. Vataný için gövdesini siper etmekten asla çekinmeyen Aziz Þehitlerimizin, imkânsýzý baþaran Seyit Ali Onbaþýlarýn sayesinde bizler, bir asýrdýr bu topraklar üzerinde güvenle yaþamaktayýz. Bu sebepledir ki tarihte eþine az rastlanýr bir kahramanlýkla canlarýný feda eden Çanakkale Þehitleri asla unutulmayacaktýr.Bu zafere ulaþarak vataný ve bayraðý için þehit olan, bugün bizlerin baðýmsýz bir ülkede hayat bulmamýzý saðlayan kahraman askerleri bir kez daha minnetle ve þükranla anýyorum. Tarih boyunca vatan ve millet sevdasý ile þehit düþmüþ ecdadýmýza ve bugün milletin bekasý ve esenliði uðruna can veren kahramanlarýmýza Cenab-ý Allah?tan rahmet diliyorum. Ruhlarý þad olsun?.